Teknoloji Nvidia, şimdiye kadar yaratılmış en güçlü ekran kartı Titan V’yi tanıttı

Nvidia, şimdiye kadar yaratılmış en güçlü ekran kartı Titan V’yi tanıttı

08.12.2017 - 13:58 | Son Güncellenme:

Nvidia, GeForce GTX 1080Ti ve GTX Titan’ın ardından en güçlü GPU'su Titan V'yi tanıttı. Titan V, 21,1 milyar transistör, 11GB HBM2 bellek, 5120 CUDA çekirdeği ve 640 tensör çekirdeği ile 110 teraflopluk performans sağlıyor.

Nvidia, şimdiye kadar yaratılmış en güçlü ekran kartı Titan V’yi tanıttı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Nvidia, yılda bir defada tarihin en hızlı GPU'sunu ilan ediyor gibi görünüyor ki bu olay yine gerçekleşti. Nvidia, GeForce GTX 1080Ti ve GTX Titan’ın ardından en güçlü GPU'su Titan V'yi duyurdu. Nvidia'nın sözleriyle "Titan V, şimdiye kadar oluşturulmuş en güçlü PC GPU'su."

Titan V için bireysel tüketici terimini burada kullanmak biraz yanlış olabilir. Çünkü Titan V'in yurt dışı fiyatı 2999 dolar. Bu yüzden her tüketiciye hitap etmiyor. GPU, yapay zeka ve bilimsel hesaplama gibi işlemlere odaklanmış durumda. Titan V'in selefinin derin öğrenme performansını 9’a katladığı söyleniyor.

Titan V, 21,1 milyar transistör, 11GB HBM2 bellek, 5120 CUDA çekirdeği ve 640 tensör çekirdeği ile 110 teraflopluk performans sağlıyor. Ayrıca oldukça şık görünen altın ve siyah renkte.

Haberin Devamı

"Volta ile vizyonumuz, yüksek performanslı bilgisayarların ve AI'nın sınırlarını zorlamaktı" diyen Nvidia kurucusu ve CEO'su Jensen Huang, yeni işlemci mimarisi, yönergeleri, sayısal formatları, bellek mimarisi ve işlemci bağlantılarıyla da yeni bir çığır açtıklarını vurguladı. Huang, "Titan V ile Volta’yı dünya çapındaki araştırmacıların ve bilim insanlarının eline sunuyoruz. Onların çığır açacak buluşlarını görmek için sabırsızlanıyorum" dedi

Volta’nın daha kolay satın alınabilir oyun odaklı GPU’lara ne zaman geleceği belli değil. Nvidia’nın mevcut Pascal mimarisi bundan yaklaşık bir buçuk yıl kadar önce, GTX 1080 ile tanıtılmıştı. Bu işlemci şu anda var olan en iyi oyun odaklı GPU’lardan bir tanesi olma özelliğini taşıyor. Sadece GTX 1080Ti bu işlemcinin performansının üstüne gerçekten çıkabilmişti.

Yazarlar