Gündem ‘O mehdidir’ diyen abi de gözaltında

‘O mehdidir’ diyen abi de gözaltında

23.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Oktar yapılanmasına yönelik 33 şüpheli için daha gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan 14 kişi arasında kardeşi için ‘O mehdidir’ diyen Kenan Oktar da var.

‘O mehdidir’ diyen  abi de gözaltında

Suç örgütü Adnan Oktar cemaatine yönelik soruşturmada 33 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Yakalanan 14 kişi arasında Adnan Oktar’ın doktor ağabeyi Kenan Oktar da var.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, çocuk tacizinden tecavüze, kara para aklamadan casusluğa 30 ayrı suçlamayla başlatılan Adnan Oktar yapılanmasına yönelik soruşturmadan dün yeni gözaltı kararları çıktı. Daha önce tutuklanan 175 örgüt mensubundan elde edilen deliller doğrultusunda 23’ü İstanbul’a olmak üzere 33 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Savcılık kararıyla harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ekipleri ögüte yönelik başlattığı 3.dalga operasyonda sabah saatlerinde 11 ilde eş zamanlı olarak baskınlar düzenledi. İlk baskınlarda aranan 14 isim yakalandı. Şüpheliler hakkında ayrıca sulh ceza hakimliğince arama ve el koyma kararı alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Adnan Oktar’ın ağabeyi Kadın Doğum uzmanı Dr. Kenan Oktar’ın da bulunduğu öğrenildi. Kenan Oktar’ın, örgüte yönelik Temmuz’da düzenlenen operasyon sonrası televizyon programlarına katılarak, “Adnan Hoca benim tek kardeşim, öz kardeşim. Uzun süredir ayrıyım. Onun yanında bulunmak isterdim. Operasyonda herkesin tahmin edeceği gibi İngiliz derin devletinin planladığı bir operasyon. Biz hocamızın ve hanım kardeşlerimizin suçsuz olduğunu biliyoruz, halk da biliyordur. Onun İmam Mehdi olduğuna kanaatimiz tam. O Mehdidir” ifadelerini kullandığı belirlendi. Hatay’da bir devlet hastanesinde doktor olan Kenan Oktar’ın bir gazete röportajında da Adnan Oktar’ın yakalanması sebebiyle İstanbul’da deprem olacağını ima etmesi tepki çekmişti.

Öven de yakalandı

Öte yandan gözaltına alınan şüpheliler arsında örgüt elebaşı Oktar’ın 11 Temmuz’da gözaltına alınmasından 2 gün sonra emniyet karşısında basın açıklaması yapan ve “Milyar tane evladım olsa, milyarını ve kendi canımı Adnan Oktar ve arkadaşlarının yoluna feda ederim” şeklinde açıklama yapan Nursel Tekin’inde bulunduğu öğrenildi.