Siyaset O polis müfettişi görevden alındı

O polis müfettişi görevden alındı

20.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinde ihmali bulunduğu iddiasıyla yargılaması devam eden Ahmet İlhan Güler’in aynı zamanda polis başmüfettişi olarak görev yaptığı ortaya çıktı.

O polis müfettişi  görevden alındı

Dink cinayetinde 22 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Güler’in, emniyet teşkilatındaki en önemli birimler arasındaki Teftiş Kurulu Başkanlığı kadrosunda yer aldığı öğrenildi.
Özel yetkilere sahip
Emniyet teşkilatıyla ilgili suç ihbarlarının araştırılması, teşkilat mensuplarının karıştığı suçları araştırıp raporlaştırılması ve suça karışan teşkilat mensupları hakkında ceza istemi olan ya da olmayan soruşturmaları yürüten polis başmüfettişleri, emniyet teşkilatının en itibarlı görevlerinden birisi olarak tanımlanıyor.
Polis başmüfettişleri, ayrıca sahip oldukları özel yetkilerle haklarında soruşturma yapılan teşkilat mensuplarına görevden el çektirebiliyor. Hakkında ceza istemli dava olmasına karşın Güler’in geçen haftaya kadar polis başmüfettişi olarak görev yapması ise dikkat çekti.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun onayladığı 139 kişilik iç tayinler kapsamında Güler, Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndaki görevinden alınarak daha pasif bir görev olan Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı bünyesine atandı. Güler, yeni görevinde ülke genelinde faaliyet yürüten özel güvenlik firmalarının denetlenmesinde görev yapacak.