Gündem Öcalan’ın doğum gününü kutladılar

Öcalan’ın doğum gününü kutladılar

05.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Abdullah Öcalan’ın 66’ncı doğum günü, doğum yeri olan Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesi’ne bağlı Ömerli Mahallesi’nde pasta kesilerek kutlandı.

Öcalan’ın doğum  gününü kutladılar

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dayanışma Dernekleri Federasyonu tarafından bu yıl 11’inci kez düzenlenen Abdullah
Öcalan’ın 66’ncı yaş gününü kutlamalarına katılmak için Türkiye’nin çeşitli illerinden binlerce kişi önceki günden itibaren Halfeti’ye geldi.
Yaklaşık 10 bin kişilik kalabalık, dün saat 10.00 sıralarında Ömerli’ye ulaştı. Topluluk köy girişinde Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ve yakınları tarafından zafer işareti ve zılgıtlarla karşılandı. Ağabeyinin doğum gününü kutlamak için gelen kalabalığa hitap eden Mehmet Öcalan,”On binlerce kişi gelmiş. Bunlar Öcalan’ın misafirleridir. Abdullah Öcalan 45 yıldır bu halkın özgürlük mücadelesi için katkı sunmuştur. Öcalan Bu kadar halkın bağlı olduğu Öcalan artık 4 duvar içerisinde kalmamalıdır. Bu tutukluluk, Türkiye’ye fayda getiremez. Biran önce Öcalan bu halkın içinde olmalıdır. Öcalan bütün halklara
bir köprüdür.”
İlçedeki bazı okul ve resmi kurumlara konuşlandırılan asker ve polisler, etkinlik yapılan alanda ve Ömerli Mahallesi’ne giden güzergah üzerinde gözükmedi.
4 Nisan’da kutlanan Abdullah Öcalan’ın doğum günü, resmi nüfus kayıtlarında 14 Nisan 1949 olarak görülüyor. n ŞANLIURFA DHA