Gündem Öğrenci evinde ‘hap’ faciası

Öğrenci evinde ‘hap’ faciası

13.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bursa’da 4 üniversitelinin uyuşturucu âlemi ölümle sonuçlandı. Uyuşturucu hap kullandığı belirtilen gençlerden ikisi hayatını kaybetti, ikisi de komada

Öğrenci evinde  ‘hap’ faciası

Bursa’da öğrenci evinde uyuşturucu alemi yapan Uludağ Üniversitesi öğrencileri 24 yaşındaki İsmail Erduman ile 23 yaşındaki Göksel Karabulut yaşamlarını yitirirken, koma halinde hastaneye kaldırılan iki öğrencinin hayati tehlikesi sürüyor.
İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Göksel Karabulut önceki akşam saatlerinde üç arkadaşını merkez Nilüfer İlçesi Dumlupınar Mahallesi’nde akrabası M. Karabulut’la birlikte oturduğu eve getirdi. Karabulut, arkadaşlarının uyuşturucu hap kullandığını görünce uyumak üzere odasına gitti. Gece yarısı uyandığında biri akrabası olan 4 arkadaşını baygın halde bulunca 112 Acil Servis’i aradı. Hastaneye kaldırılan İsmail Erduman ve Göksel Karabulut kurtarılamadı. Öğrencilerden K.K. ile M.Y.’nin hayati tehlikesinin sürdüğü açıklandı.
Öğrenci evinde yaşanan dehşetin tek tanığı olan M. Karabulut polise verdiği ifadede, “Akrabam olan Göksel Karabulut, İsmail Erduman, M.Y. ve K.K. isimli üç arkadaşı ile bize geldi. Onlar oturup uyuşturucu haplar kullanmaya başlayınca ben yatmaya gittim. Uyandığımda tümü yerde yatıyordu” dedi.
23 yaşındaki Göksel Karabulut ile 24 yaşındaki İsmail Erduman, memleketleri Balıkesir’de gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı. Hastanede tedavisi süren iki gencin ise hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Hapları satan kişi yakalandı

Gençlerin ölümüne neden olan hapları satan 21 yaşındaki T. Y. Osmangazi Bahar Mahallesi’ndeki evine düzenlenen baskınla yakalandı. Üzerinde bir miktar esrar bulunan T. Y.’nin ifadesinde, “Göksel beni aradı. Otomobil ile istedikleri adrese ecstasy hapları getirdim. Tanesini 20’şer TL’den sattım” dediği belirtildi.