Gündem Öğrencisini kurtarırken boğuldu

Öğrencisini kurtarırken boğuldu

04.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yaz mevsiminde acı haberler gelmeye devam ediyor. Osmaniye’de iki küçük kız kardeş baraj gölünde; Kandıra’da ise günübirlik yüzmeye giden 12 yaşındaki Kuran kursu öğrencisi ile onu kurtarmak isteyen öğretmeni boğularak öldü

Öğrencisini kurtarırken boğuldu

Yurtta dün, yeterli uyarıların yapılmaması veya dikkatsizlik nedeniyle 12 kişi boğularak can verirken, kayıp olan 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.
- Osmaniye’nin Bahçe İlçesi’nden ailesiyle piknik yapmak amacıyla geldikleri Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesindeki baraj gölüne serinlemek için giren kız kardeşler Melisa (12) ve Hürü Altun (10) akıntıya kapılarak boğuldu.
- Antalya’nın Manavgat ilçesinde babasına “Biraz açılacağım” dedikten sonra denize giren Muhammed Emül (27), kıyıdan uzaklaşmaya başladı. Bir süre sonra çırpınmaya başlayan Emül, çevredekilerin yardımıyla kıyıya çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye götürülen Emül yaşamını yitirdi.
Kurtarmak istedi
- Bartın’ın Amasra ilçesinde denizde boğulma tehlikesi geçiren yengesini kurtarmak isteyen Hüseyin Işık, dalgalara kapılarak kayboldu. Kadının vatandaşlar tarafından kurtarılmasının ardından, Işık’ın cesedi dalgıçlar tarafından 200 metre açıkta bulundu.
- İstanbul’dan günübirlik Kandıra Babalı mevkisindeki Uzunkum Plaj’ına gelen bir Kuran kursunun hocaları ve öğrencileri burada denize girdi. İki öğrencinin boğulma tehlikesi geçirdiğini gören kurs hocalarından Cemal Sevim (36) yardıma gitti. Ancak, bir süre sonra Sevim ve öğrencisi Muhammet Zahit Koşik (12) gözden kayboldu. Kurtarma ekipleri ile çevredekilerin yardımıyla üç kişi sudan çıkarılarak Kandıra Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Çocuklardan Koşik’in yolda öldüğü anlaşıldı. Sevim de hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
- Çanakkale’nin Yenice ilçesinde lise son sınıf öğrencisi olan Murat Özer (18), arkadaşlarıyla birlikte girdiği gölette bir süre sonra kayboldu. Arkadaşlarının durumu jandarmaya bildirmesinin ardından olay yerine gelen ekipler, 1 saat süren çalışmanın ardından gencin cansız bedenine ulaştı.
- Sakarya’nın Hendek İlçesi’nden yakınlarıyla Cebeci Plajı’na gelen Hüseyin Helvacı (32) boğularak can verdi. Cebeci Plajı’nda meydana gelen diğer bir boğulma olayında ise, geçen dönem MHP’nin İzmit İlçe Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulunduğu belirtilen Servet Türk boğuldu.
- Ordu Perşembe ilçesinde önceki gün boğulma tehlikesi geçiren yeğenini kurtarmak için denize giren ve kaybolan Temel Atinkaya’yı arama çalışmaları devam ediyor. Altınordu ilçesinde ise denize giren Mehmet Celal Beşli (71) boğuldu.
- İzmir’in Balçova ilçesinde denize giren Hasan Akdar (14), boğularak yaşamını yitirdi.