Gündem Okan, Miami’de üniversite kurdu

Okan, Miami’de üniversite kurdu

04.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Okan Üniversitesi, bir hedefini daha gerçekleştirerek Miami’de üniversite kurdu. Okan International University Miami’de, üniversitenin kendi öğrencileri de ekstra ücret ödemeden, öğrenim görme fırsatı yakalayacak

Okan, Miami’de üniversite kurdu

Okan Üniversitesi, ABD’nin en önemli cazibe merkezlerinden biri olan Miami’de bir Türk üniversitesi kurdu. ABD yasalarına göre kurulan Okan International University Miami, hem Türk öğrencilere hem de farklı ülkelerden öğrencilere eğitim alternatifleri sunacak.
Önümüzdeki akademik yılda İşletme, Turizm Yönetimi ve Sağlık Yönetimi alanlarında lisans ve yüksek lisans programlarıyla eğitime başlayacak Okan International University’de örgün eğitimin yanı sıra uzaktan eğitim programları da yürütülecek. Üniversitede, Okan Üniversitesi’nin ücretli bölümlerine yerleşen öğrenciler de 2015-2016 akademik yılından itibaren İngilizce Dil Hazırlık sınıfını, hiçbir ek ücret ödemeden okuyabilecekler. Yine öğrencilere, değişim programı kapsamında 2 yıl Türkiye’deki kampüste, 2 yıl Miami’de okuma olanağı sunulacak. Değişim programına katılan öğrenciler, her iki üniversitenin diplomasına sahip olacaklar.
Okan International University’de, Haziran 2015’te İngilizce Dil Okulu da açılması planlıyor. Okul, Türkiye’den tüm üniversite öğrencilerinin katılımına açık olacak.

Hedef 5 bin öğrenci
Okan International University’nin tanıtımı önceki akşam gerçekleştirilen bir basın toplantısıyla yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, “ABD’de Türk Bayrağı dalgalandırmak bize gurur veriyor. Bu proje benim en çok heyecanlandığım proje. Bunun için çok uğraştım, kurulması 2 yıl sürdü. Biz bu işi iyi biliyoruz, orada bir Türk markası yaratacağız” diye konuştu. Bu yıl 300 öğrenciyle eğitime başlayacaklarını kaydeden Okan, önümüzdeki 10 yıl için hedeflerinin 5 bin öğrenci olduğunu söyledi.
Açılışının mayıs ayının içerisinde yapılması planlanan Okan International University’de, Türk öğrenciler için öğrenim ücreti, yurt, yemek gibi giderlerin dahil olduğu paket bir ücret uygulanacak.
Miami, ekonomi, turizm ve eğlence gibi farklı alanlarda dünyanın gözde şehirlerinden biri. O nedenle Okan International University’de sonraki yıllarda, liman işletmeciliği gibi o bölgede ihtiyaç duyulan bölümlerin yanı sıra sağlıkla ilgili bölümlerinin de açılması hedefleniyor. Yine Türkçe de seçmeli ders olarak üniversitede verilecek.
Okan International University’nin öğrenim ücretleri henüz netleşmedi ancak Miami’deki üniversitelerin ücretlerine göre normal standartlarda olacak. Türk öğrenciler için özel avantajlar da sunulacak.