Siyaset Öksüz MİT ajanı değil

Öksüz MİT ajanı değil

29.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü yakınında yakalanıp serbest bırakılan Öksüz’ün MİT ajanı olduğu imasında bulunan CHP liderini yanıtlayan Bozdağ, “O bilgiyi getiren FETÖ’nün elemandır” dedi

Öksüz MİT ajanı değil

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü yakınında yakalanıp serbest bırakılan ve FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı olduğu iddiasıyla aranan Adil Öksüz’le ilgili, “MİT ajanı falan değil” dedi.
Bozdağ, dün NTV’de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından şu ana kadar FETÖ soruşturmalarında 70 bin kişi hakkında işlem yapıldığını belirten Bozdağ, “32 bin civarında tutuklama söz konusu. Süreç devam ediyor. Yeni tutuklananlar olabileceği gibi serbest bırakılanlar olabilir” dedi.

‘Akıl karıştırması’

FETÖ’nün, “Hava Kuvvetleri imamı” olduğu öne sürülen Adil Öksüz’ün serbest bırakılması ve MİT ajanı olduğu yönündeki iddialara ilişkin de Bozdağ, “Adil Öksüz MİT ajanı falan değil. O bir akıl karıştırmadır, FETÖ’nün birilerinin kulağına fısıldadığı ve onlar vasıtasıyla Türkiye kamuoyuna mal ettiği bir propagandadır. Çok net söyleyeyim, çünkü bunun MİT ile irtibatının olduğunu söyleyen, kim bunu söylemişse, FETÖ tarafından kullanıldığını bilmeyen bir zavallı ya da biliyor bilerek onlara kendini kullandırıyor” diye konuştu.

Öksüz’ün MİT’le uzaktan yakından bir irtibatının kesinlikle olmadığını vurgulayan Bozdağ, “Bu iddiayı dile getiren Sayın Kılıçdaroğlu. O zaman kullanıldığını mı düşünüyorsunuz” sorusuna, “Kılıçdaroğlu bu iddiayı dile getiriyorsa bu bilgiyi kendisine kim aktardıysa onu lütfen araştırsın. MİT Müsteşarımız burada. Çağırıp görüşebilir, ana muhalefet partisi lideridir, çağırsın, görüşsün.

Devletten bu bilgiyi alabilir, alsın. Çok net söylüyorum, Sayın Kılıçdaroğlu’na bu bilgiyi getiren hiç şüphem yok FETÖ’nün kullandığı bir elemandır” dedi.

‘Pek çok ihmal var’

Öksüz’ün serbest bırakılmasının herkes gibi kendisinin de kafasında bir soru olduğunu belirten Bozdağ, “Tutanaklarla, bir teknik aletle ilgili başka pek çok ihmaller var. Polisten, jandarmadan kaynaklanan ihmal var, savcıdan, hakimden kaynaklanan pek çok şey var” diyen Bozdağ, bunların kasta dayanıp dayanmadığının HSYK tarafından araştırıldığını aktardı.

‘ABD cevap verecek’

ABD’nin Türkiye ile yaptığı sözleşmenin 9’uncu maddesinin 2’inci fıkrasının gereğini yerine getirmeyerek, Fetullah Gülen’i tutuklamadığını belirten Bozdağ, “Onlar bize, ‘bir-iki güne kadar bu konudaki nihai değerlendirme sonucunu bildireceğiz’ demişler. Bizim bu geçici tutuklama talebimiz hakkında bir tutum geliştirecekler ve o tutum sonucunu bize bir iki güne kadar ileteceklerini ifade ettiler” diye konuştu. Bozdağ, şunları söyledi:

“17-25 Aralık’ta FETÖ’nün Türkiye’de yargıyı kullanarak yapmayı başaramadığı yargılamanın, ABD’de tekrarından ibaret bir dava gibi duruyor. Sanık Rıza Sarraf gibi gözüküyor ama Preet Bharara, Cumhurbaşkanımızın adını ve Cumhurbaşkanımızın muhterem eşi Emine Hanımefendi’nin ismini o iddianamenin içerisine sunduğu ek mütalaaya koyuyor. Okuyorsunuz yargılanan Rıza Sarraf mı, yoksa Türkiye mi, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı mı? Orada bir rapordan bahsediliyor, her şey afaki, bir somut delil de koymuyor. ”