Gündem Okul servislerinde ‘uzak mesafe’ oyunu

Okul servislerinde ‘uzak mesafe’ oyunu

21.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni eğitim yılı başlarken, servis ücretlerinde mesafe uyanıklığı yapıldığı ortaya çıktı. Makina Mühendisleri Odası, bazı firmaların servisin gittiği en uzak mesafenin ücretini istediğini açıkladı.

Okul servislerinde  ‘uzak mesafe’ oyunu

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Özkalender, okul servislerinin yaptığı kazaların, istatistiklerde en üst sıralarda yer aldığını da belirterek, “Denetimlerdeki yetersizlikler nedeniyle kazaların önüne geçilememektedir” dedi. Özkalender, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Okul servis aracının yaşı 12’yi aşmamış olmalıdır. Taşıtlarda her öğrenci için standarda uygun emniyet kemeri bulunmalı ve kullanımına dikkat edilmelidir. Servis için kullanılan taşıtlarda görüntü cihazları ve müzik sistemi kullanılmamalıdır”

Servis ücretleri konusunda da uyarıda bulunan Özkalender, şöyle devam etti:

“Servis ücretleri ödenirken okul ile ev arasındaki ulaşım mesafesi ve Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası’nın açıkladığı servis ücretleri bilinerek ödeme yapılmalıdır. Bazı firmalar, servisin gittiği en uzak mesafenin ücretini istemektedirler. Özel okullar dahil hiçbir okul idaresi, okul aile birlikleri veya servis firmaları açıklanan tarifelerin üzerinde bir ücret belirleyemezler. Ayrıca yıllık ücretler hesaplanırken, yarıyıl tatili hesap dışı tutulmalıdır.”