Gündem Öldüren tekmede ayağı incinmiş!

Öldüren tekmede ayağı incinmiş!

14.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ali İsmail Korkmaz’ı öldüresiye döven zanlı polislerden Saldoğan’ın olay sonrası ayağındaki şişlik nedeniyle 7 günlük rapor aldığı ortaya çıktı. Polise raporu veren ise Korkmaz’ın beyin kanaması geçirdiğini fark edemeyip evine gönderen doktor...

Öldüren tekmede ayağı incinmiş

Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında Ali İsmail Korkmaz’ın başına tekme atarak ölümüne neden olan polislerden Mevlüt Saldoğan’ın olaydan birkaç saat sonra hastaneye giderek “öldüren tekmenin” incittiği ayağındaki şişlikten ötürü rapor aldırdığı ve ardından da göstericilerden ayağına taş atarak yaraladıkları gerekçesiyle şikâyetçi olduğu ortaya çıktı. Saldoğan’ın ayağındaki şişlikten ötürü “çatlak” şüphesi raporu veren doktorun ise Ali İsmail Korkmaz’a “Bir şeyin yok” diyerek evine gönderen doktor Hasan Gülcü olduğu anlaşıldı.

Raporu veren aynı doktor
Ali İsmail Korkmaz’ın Gezi eylemleri sırasında sivil polisler ve sivil saldırganlar tarafından dövülerek öldürülmesi ile ilgili davada tutuklu yargılanan Terörle Mücadele Şubesi polisi Mevlüt Saldoğan’ın Korkmaz’ı dövdükten birkaç saat sonra hastaneye gittiği ve ayağındaki rahatsızlıktan ötürü muayene olarak “Adli Muayene” raporu aldığı ortaya çıktı.
Buna göre Saldoğan hakkında “Sağ ayak üst kısmında ağır şişlik” teşhisiyle rapor düzenlendi. Raporda Saldoğan’ın ayağı ile ilgili çatlak (fissür) şüphesi olduğu için ortopedik muayenesinin yapılması istendi. Korkmaz’ın dövülmesinden birkaç saat sonrasında 3 Haziran 2013 saat 03.02’de düzenlenen raporda Dr. Hasan Gülcü’nün imzası yer aldı.
Ali İsmail Korkmaz, dövüldüğü 2-3 Haziran gecesi tedavi için Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne gitmiş ve beyin kanaması geçirdiği halde, acil serviste görevli Dr. Gülcü tarafından kendisine bir kas gevşetici yazılarak, geri gönderilmişti.

Rapor alıp şikâyetçi olmuş
Ertesi gün yoğun bakıma kaldırılan Korkmaz, 10 Temmuz’da hayata veda etmişti. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı ise Gülcü hakkında “görevi ihmal” iddiasıyla yürüttüğü soruşturma sonunda takipsizlik kararı vermiş, bu karara yapılan itiraz da reddedilmişti.
Mevlüt Saldoğan, rapor aldıktan sonra ertesi gün, ayağının göstericilerin attığı taştan dolayı yaralandığına dair de şikâyetçi oldu. Saldoğan, ifadesinde Gezi eylemlerinin devam ettiği 2 Haziran’ı 3 Haziran’a bağlayan gece göstericilerin demir levhalar, lastikler ve çöp konteynırları ile yolu kapatıp büyük ateş yaktıklarını, amirlerinin grubu uzaklaştırma talimatı verdiklerini ileri sürerek “Gruba doğru giderken sağ ayak bileğim ve tarak kemiklerimin birleştiği yere büyük bir taş parçası isabet etti. Acılar içerisinde kendimi ekip otosuna atarak Yunus Emre Devlet Hastanesi Acil servisine gittim. Burada yapılan muayene ve film çekme sonucu çatlak şüphesiyle Ortopedi servisine muayeen olmam için 4 Hizaran 2013 tarihine gün verdiler ve ayağımı alçıya aldılar. 4 Haziran 2013 günü ortopedi servisinde yapılan muayene neticesinde doktor tarafından çatlak sebebiyle 1 gün, ortopedi servisi tarafından 7 gün rapor verildi. Görevli bulunduğum sırada yaralanmama neden olan şahıs veya şahıslardan davacıyım” dedi.

Arkadaşlarını şahit gösterdi
Saldoğan, ayağına taş isabet ettiği ididasına dayanak olarak da arkadaşlarını tanık gösterdi ve kamera ve MOBESE kayıtlarının da delil olabileceğini söyledi. Saldoğan’ın iddiasının aksine savcılık tarafından yapılan araştırmada olay anına ait ne bir görüntü ne de bir MOBESE kaydı bulundu. Ayrıca Saldoğan’la birlikte göstericiler tarafından yaralandıklarını iddia eden 5 polisin şikâyeti üzerine aralarında Korkmaz’la aynı gece feci şekilde dövülerek ekip arabasının bagajında dolaştırılan Tevfik Caner Ertay’ın da aralarında olduğu 14 gösterici hakkında soruşturma açıldı. Ancak bu soruşturmada da delil bulunamadı ve dosya faile meçhul olarak kaldı.

Haberin Devamı

X-Ray görüntüleri kayıp

Bu soruşturma kapsamında Saldoğan’ın ayağındaki çatlak iddiası ile ilgili olarak da tutuklu bulunduğu cezaevine yazı yazılarak muayene edilmesi istendi. Bu kapsamda yine Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne götürülen Saldoğan’ın muayenesinde ayağında herhangi bir rahatsızlık bulunmadığı, hareketlerin tam olduğu belirtildi. Raporda, Saldoğan’ın olay anında, yani 3 Haziran günü hastanede çekiliş X-Ray görüntülerine ise ulaşılamadığı belirtildi.