Teknoloji OneDrive’ın Ücretsiz Sunulan Alanı Küçülüyor

OneDrive’ın Ücretsiz Sunulan Alanı Küçülüyor

27.04.2016 - 14:58 | Son Güncellenme:

Microsoft tarafından hayata geçirilen bulut depolama hizmeti OneDrive, kullanıcılarını üzen bir haber ile gündemde. Ücretsiz sunulan alan küçülüyor…

OneDrive’ın Ücretsiz Sunulan Alanı Küçülüyor

Son yıllarda büyük bir yol kat eden bulut depolama hizmetleri, gelişen internet altyapıları ile beraber günden güne hayatımızda daha fazla yer kaplar oldu. Bunun etkilerini taşıyan büyük şirketler, birer birer bu sektöre adım atarak kendi geliştirdiklerini servislerini aktif hale getirdiler. Bunun en büyük örneklerinden biri olan OneDrive, bizzat Microsoft tarafından hazırlanan servislerde biri. Ücretli seçenekleri bünyesinde taşıyan platform, aynı zamanda ücretsiz bir depolama alanı da sunmaktaydı. Bu yönü epey beğenilen servisin ne yazık ki ücretsiz sunduğu alanı azaltması söz konusu.

Haberin Devamı

Bu zamana kadar ücretsiz bir şekilde her kullanıcıya 15 GB depolama alanı hakkı sunan Microsoft, OneDrive’ın bu özelliğinde kısıtlama yoluna gidiyor. Zira bundan böyle 15 GB’lık ücretsiz alan ne yazık ki 5 GB ile sınırlandırılacak. Ayrıca bunun yanında kullanıcılara hediye edilen 15 GB boyutundaki fotoğraf albümü alanı da tamamen ortadan kaldırılmış olacak. Eğer 5 GB’lık alan yetmez ise para ödeyerek ek alan almamız mümkün. Bunun yanında eğer Office 365 üyeliğiniz var ise 1 TB büyüklüğünde bir alanın da sahibi olacaksınız.

Şimdilik bahsi geçen karar hayata geçmiş değil. Microsoft, sınırlandırmanın 31 Haziran 2016 tarihi itibariyle aktif hale geleceğini söyledi.