Gündem Online araç sorgulama nasıl yapılır? Araç hasar bilgisi nereden öğrenilir?

Online araç sorgulama nasıl yapılır? Araç hasar bilgisi nereden öğrenilir?

29.11.2015 - 00:35 | Son Güncellenme:

Online olarak araç sorgulama işlemini yapabildiğiniz gibi araç hasar bilginizi de internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Bu işlemleri nasıl yapacağınızın bilgisine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Online araç sorgulama nasıl yapılır Araç hasar bilgisi nereden öğrenilir

Kamu kurumlarının internet altyapısına sunduğu hizmetlerinde aktif olarak yer vermesi sayesinde kamu işlemlerinde internet kolaylıklarından ve hızından faydalanabiliyoruz. Günümüzde araç ticaretlerinde sıklıkla karşılaşılan çalıntı araç durumlarına karşı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün de dijital platform üzerinde online araç sorgulama hizmeti adı altında bir sorgulama hizmeti bulunuyor. İnternete erişim sağlanabilen her yerden dakikalar içerisinde bir aracın çalıntı olup, olmadığını öğrenebilme imkanı bulunuyor. Ayrıca aracın tescil birimi, tescil tarihi gibi ayrıntılı bilgilerine de ulaşabilme imkanına sahip olunabildiğinden artık çalıntı araç durumunun yaratacağı maddi ve manevi olumsuz durumlar ile karşı karşıya kalınmıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Araç ticaretlerinde karşı karşıya kalınan bir diğer önemli sorunlardan birisi olan aracın hasar bilgisinin eksik veya hatalı verilmesi durumunda vatandaşların yaşayacağı hayati risk taşıyan kaza ve aracın trafiğe çıkışının engellenmesi durumuna karşı Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından online araç hasar kaydı sorgulama hizmeti sunuluyor. İnternete erişim sağlanabilen her yerden sadece dakikalar içerisinde günce araç bilgisini alabilme imkanı sunmakta olan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi web sayfasındaki bu online hizmeti son derece kolay ve hızlı bir şekilde kullanabilme imkanı bulunuyor. İnternete erişim sağlanabilen her yerden dakikalar içerisinde aracın hasar bilgisine ulaşabilme imkanı sunan online araç hasar kaydı sorgulama hizmetini kullanabilmek için sbm.org.tr adresini ziyaret etmek gerekiyor.

Haberin Devamı

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi web sayfasında bulunan online hizmetler kategorisindeki ‘Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama’ ekranından aracın hasar bilgisini ayrıntılı ve güncel bir şekilde öğrenebilme imkanı sunan araç hasar kaydı sorgulama işlemini 3 farklı yöntemden herhangi birisini kullanarak gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Araç alacak vatandaşların, alacakları aracın hasar bilgisini ayrıntılı ve güncel bir şekilde öğrenebileceği araç hasar kaydı sorgulama işlemi plaka ile sigortalı T.C. kimlik numarası, sigortalı vergi kimlik numarası veya sürücü T.C. kimlik numarası bilgileri girilerek kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan bu hasar bilgisi sorgulama hizmetinden mobil olarak da tramer sorgulama işlemi ile yararlanılabiliyor. Böylelikle artık cep telefonlarının kısa mesaj bölümünden araç plaka bilgisini girerek, 5664’e gönderilmesi halinde kısa süre içerisinde güncel araç hasar bilgisini kısa mesaj olarak alabilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online plaka sorgulama hizmetinden ise e-Devlet portalında yararlanılabiliyor. Dijital platform üzerinde bulunan sanal devlet portalı üzerinden hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde aracın çalıntı olup, olmadığını dakikalar içerisinde öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor.