Eğitim Online Eğitim ile Engelleri Aşıyoruz

Online Eğitim ile Engelleri Aşıyoruz

06.06.2014 - 10:50 | Son Güncellenme:

Türkiye Beyazay Derneğinin, İstanbul Kalkınma Ajansının desteği ve İstanbul Valiliği iş birliğiyle yürüttüğü proje, 531 bedensel engelli öğrenciyi eğitimle buluşturdu.

Online Eğitim ile Engelleri Aşıyoruz

İstanbul Kalkınma Ajansının desteği ve İstanbul Valiliği iş birliğiyle, Türkiye Beyazay Derneği tarafından yürütülen "Online Eğitim ile Engelleri Aşıyoruz" projesi, 531 bedensel engelli öğrenciyi eğitimle buluşturdu.

Haberin Devamı

Türkiye Beyazay Derneğinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin en büyük online engelliler okulu, İstanbul'da yaşayan ve okula gidemeyen ya da gitmekte zorluk çeken 7-18 yaş arası 531 bedensel engelliye tablet bilgisayar hediye etti.

İstanbul Kalkınma Ajansının desteği ve İstanbul Valiliği iş birliğiyle, Türkiye Beyazay Derneği tarafından yürütülen "Online Eğitim ile Engelleri Aşıyoruz" projesi, engellilere evden eğitim imkanı sunarken, bu kapsamda bedensel engelli öğrencileri eğitim ile buluşturdu.

Kendilerine hediye edilen tablet bilgisayar ile "www.beyazayegitim.net" sitesi üzerinden "Vitamin" ve "Eğitim Bilişim Ağı"na ulaşmaları sağlanan engellilere, "Beyazay Eğitimleri" başlığı altında Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu tarafından canlı eğitimler verildi. Eğitimlerine evden devam eden öğrencileri, haftada bir kez kendilerine yardımcı olacak eğitime tabi tutulmuş gönüllü mentor öğrenciler ve eğitmenler ziyaret etti.

Haberin Devamı

Pilot il olarak İstanbul'da uygulanan ve Türkiye geneline yayılması planlanan projenin ilk aşamasının tamamlanması dolayısıyla, 7 Haziran'da Eyüp Nikah Salonu ve Kültür Merkezi'nde tören düzenlenecek.