Gündem Online Emekli Maaşı Hesaplamaları Ve Emekli Maaşı Sorgulamaları

Online Emekli Maaşı Hesaplamaları Ve Emekli Maaşı Sorgulamaları

04.05.2015 - 12:27 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı sorgulama işlemini yaparak maaş bilgilerinize kolayca ulaşabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve emekli maaşı işleminin tüm detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

Online Emekli Maaşı Hesaplamaları Ve Emekli Maaşı Sorgulamaları

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online hizmetleri sayesinde artık vatandaşlar, sigorta işlemlerini çok daha kolay ve çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Modern teknolojinin hızlı gelişimi ile birlikte artık yaşamın her alanında internete erişim oldukça pratik bir hale geldiğinden insanlar çok daha yoğun bir şekilde internet kullanımına ilgi gösteriyor. Son dönemlerde büyük bir hız ile gelişen teknoloji sayesinde insanların bulundukları her yerden internete erişim sağlayabiliyor hale gelmesi, internet kulanım oranlarının çok daha yüksek oranda artmasına ve daha geniş alanlara yayılmasına yol açıyor.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞINIZI SORGULAMAKİÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞINIZI HESAPLAMAKİÇİN TIKLAYINIZ!

Günümüz modern çağında internetin bu denli önemli bir rolünün bulunuyor olması kamu kurumları tarafından da oldukça yoğun şekilde kullanılmasına doğrudan yol açıyor. Son dönemlerde oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan internet üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri aracılığı ile sigorta mükellefleri çok daha kaliteli ve çok daha modern bir şekilde sigorta işlemlerini internet üzerinden yapabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde bulunan resmi internet sayfasındaki online hizmetler menüsünden erişim sağlanabilen E-SGM uygulaması üzerinden emekli maaşı sorgulama işlemleri yapılabildiği gibi aynı zamanda da e-Devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulamasını bakıma aldığından uygulamaya şu anda erişim sağlanamıyor. Bu neden ile emekli maaşı sorgulama işlemleri sadece e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Bu neden ile de emekli vatandaşlarının tüm e-Devlet sistemi işlemlerinde olduğu gibi sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Bu kapsamda turkiye.gov.tr adresinde bulunan isteme giriş ekranından ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor.

E-Devlet sistemine giriş yapan emekli vatandaşların e-hizmetler menüsünde bulunan alfabetik listeli kamu kurumları içerisinden ‘S’ harfine gelerek, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekli vatandaşların hizmetine sunmuş olduğu emekli maaşlı bilgisi ekranından emekli maaşı sorgulama yapılabiliyor. Emekli vatandaşların emekli oldukları sigorta koluna göre Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet sistemi üzerinde ‘4A emekli aylık bilgisi’, ‘4B emekli aylık bilgisi’ ve ‘4C emekli aylık bilgisi ‘ seçeneklerinden seçimlerini yapmaları gerekiyor. Böylelikle en güncel emekli aylık bilgilerine kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor. Dijital platform üzerinde emekli maaşı sorgulama işlemi ile emekli vatandaşlarına sunulan emekli aylığı hizmetine ek olarak son dönemlerde sigorta mükelleflerine yönelik olarak emekli aylığı hizmeti sunuluyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinden sigorta mükellefleri en güncel sigorta bilgilerine erişim sağlayabilme imkanına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda yer alan emekli maaşı hesaplama online uygulaması ekranında ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerinin girilmesi ile sorgula butonundan hesaplama yapılabiliyor. Böylelikle emekli maaşı hesaplama ekranından en güncel SSK emekli maaşı hesaplamalarından emekliliklerinde alacakları emekli maaşı bilgilerini öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor.