Gündem Online emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemleri ve detayları

Online emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemleri ve detayları

25.03.2015 - 09:54 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı hesaplamaları ve sorgulamaları artık internet üzerinden kolayca yapılabilmektedir. İstediğiniz an da internet üzerinden emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri hakkında tüm detaylar haberimizde!

Online emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemleri ve detayları

Sizler için düzenlediğimiz bu haberimizin ana konusuna geçmeden önce, emeklilik ile ilgili birkaç kısa bilgi vermenin faydalı olacağını düşünmekteyiz. Çünkü haberimizin temelini emeklilik oluşturmaktadır.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

Gelir seviyesi ne olursa olsun, her vatandaş hayatını sürdürebilmek için çalışmak durumundadır. Ekstra durumların çıkmasını bir kenara koyarsak, genellikle önceden belirlenmiş bir süreç boyunca iş hayatına devam eden kişiler, bu sürenin sonucunda iş hayatından feragat ederler. Bu şekilde, iş yaşamının zorunlu ya da doğal süreçler içerisinde sona ermesi durumuna emeklilik denir. Emeklilik halinde, maaş almaya devam edebilirsiniz. Tabi emeklilik sürecinde alacağınız maaşı, önceki maaşınız ile aynı miktarda olmayacaktır.

Emekli olan vatandaşların mağdur olmaması, yine maaş alarak hayatlarını sürdürmelerini sağlamak amacı ile emekli maaşı kavramı geliştirilmiştir. Eğer emekli olunca maaş alabilmek istiyorsanız, henüz çalışma hayatınız devam ederken ödemeniz gereken prim ücretlerini, düzenli olarak tahsil etmeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun son yıllarda geliştirmiş olduğu çeşitli uygulamalarından bir tanesi olan SGK Emekli Maaşı Sorgulaması işlemi ile sizler de emekli maaşınızın bilgisine ulaşabilir, merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz. Vatandaşların eşit, güvenilir, kaliteli ve hızlı hizmet almasını hedeflenerek oluşturulan SGK emekli maaşı sorgulama; ilgili kuruma kadar gidilip yapılabildiği gibi, elektronik ortam üzerinden de yapılabilmektedir.

Günümüzde çok yaygın olarak kullanılan internet sayesinde, hiç yorulmadan bulunduğunuz yerden, ilgili internet sayfasına giriş yaparak, işleminizi yapmanız mümkün hale gelmiştir. Sanal alemin sınırsız imkanları bizlere olağan üstü şekilde hizmet sunmaya devam etmektedir.

Bu haberimizde, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun vatandaşların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda geliştirmiş olduğu hizmetlerden biri olan SGK emekli maaşı sorgulaması işlemini ve işlem aşamalarını anlatacağız.

Emekli Maaşı Sorgulama

SGK emekli maaşı sorgulama işleminizi, bağlı olduğunuz kurum fark etmeksizin iki farklı şekilde yapılabilmektesiniz. Buna göre;

? e-devlet kapısına giriş yapılarak ve burada e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SGK emekli maaşı sorgulaması işlemi.

Haberin Devamı

? ESGM uygulamasına giriş yapılarak ve burada her hangi bir şifre kullanılmadan yapılan SGK emekli maaşı sorgulaması işlemi.

şeklinde sıralanabilir.

e-devlet şifresi ile yapılan SGK emekli maaşı sorgulaması işlemi şu şekildedir;

Başlangıç olarak, sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra burada açılan e-devlet sayfasında bulunan ve kimlik doğrulaması işlemi için düzenlenmiş olan, Kimliğimi Şimdi Doğrula yazan bölüme tıklayınız.

Bir sonraki aşamada, T.C kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi ilgili alanlara yazınız.

Hemen devamında Sisteme Giriş Yap yazan bölümü işaretleyiniz.

Burada yeni açılan sayfada bulunan E-Hizmetler seçeneğine tıklayınız.

Daha sonra, bu bölümden, SGK yazan seçeneğe geliniz.

Bir sonraki aşamada, açılan bu yeni bölümden, SSK (4A), Emekli Sandığı (4C) ve Bağkur (4B) kurumları arasından kendi bağlı olarak çalıştığınız kurumunuzu seçiniz.

E-SGM ile yapılan SGK emekli maaşı sorgulaması işlemi şu şekildedir;

Haberin Devamı

SGK emekli maaşı sorgulaması işleminizi başlatmak için ilk önce, SGK’nın E-SGM hizmet sorgulama ekranına giriş yapınız.

Daha sonra, açılan bu yeni sayfadan uyruğunuzu, T.C kimlik numaranızı, nüfusuna kayıtlı olduğunuz ili, cilt numaranızı ve doğum yılınızı sayfada yer alan kısımlara yazınız.

Hemen sonraki aşamada, bağlı olduğunuz kurumunuzu seçiniz ve son aşama olarak Sorgula yazan başlığa tıklayınız.