Gündem Online Sabıka Belgesi Alma, Yargıtay Dosya Sorgulama Ve GBT Sorgulama

Online Sabıka Belgesi Alma, Yargıtay Dosya Sorgulama Ve GBT Sorgulama

30.06.2015 - 10:47 | Son Güncellenme:

GBT sorgulamalarınızı internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin tüm ayrıntılarını haberimizde bulabilirsiniz.

Online Sabıka Belgesi Alma, Yargıtay Dosya Sorgulama Ve GBT Sorgulama

Vatandaşların bütün adli suç bilgilerinin bulunduğu belgeye sabıka kaydı belgesi denmektedir. Vatandaşlar herhangi bir suç işlediği zaman bu suç sabıka kaydı belgesine işlenmektedir. Vatandaşlar sabıka kaydı belgesine yaşadıkları il veya ilçenin adliye kurumuna giderek ulaşabilirler. Ama son zamanlarda sabıka kaydı belgesi çoğu başvuruda istendiği için bu belgeye olan yoğunluk artmıştır. Vatandaşlar sabıka kaydı belgesi için adliye kurumlarında sıra beklemek zorunda kalmıştır. Adalet Bakanlığı bu durumu engellemek için internet üzerinden sabıka kaydı belgesini paylaşmaktadır. Sabıka kaydı belgesi günümüzde çoğu başvuruda istenmektedir. Genellikle iş başvurularında istenen bu belge öğrenciler için de önemlidir. Sabıka kaydı belgesi öğrencilerin burs başvurularında ve yurt başvurularında da istenmektedir. İnternet üzeriden sabıka kaydı belgesine Adalet Bakanlığının internet uygulamasından ulaşabilirsiniz. Adalet Bakanlığı E-Devlet sisteminde yer aldığı için sabıka kaydı belgesine E-Devlet sistemi üzerinden de ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

E-Devlet sisteminden sabıka kaydı belgesine ulaşabilmek için ilk olarak E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için ana sayfada bulunan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra E-Devlet vatandaş kimlik doğrulama sayfasına yönlendirileceksiniz. Bu sayfada 4 farklı giriş yolu bulunmaktadır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Vatandaşlar genellikle daha kolay ve rahat olduğu için E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmektedir. E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girdikten sonra giriş yapabilirsiniz. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise E-Devlet şifrenizi üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus kağıdınız ile istediğiniz PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenize sahip olabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. E-Hizmetler bölümünde E-Devlet sisteminde bulunan bütün hizmetler ve bakanlıklar yer almaktadır. Buradan işlem yapmak istediğiniz hizmeti seçerek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Sabıka kaydı sorgulama işlemi için E-Hizmetler bölümünden Adalet Bakanlığını bulmalısınız. Adalet Bakanlığının alt seçeneklerinde bulunan Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü Hizmetleri seçeneği altından adli sicil kaydı sorgulama seçeneğini seçerek sabıka kaydı sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Eğer mahkemede devam etmekte bir olan bir dosyanız bulunuyor ise bunu Yargıtay dosya sorgulama işlemi sayesinde takip edebilirsiniz. Yargıtay dosya sorgulama işlemini internet üzerinden Yargıtay kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Yargıtay kurumunun internet sitesinden Yargıtay dosya sorgulama ekranına ulaşmalısınız. Bu sayfaya il adı, mahkeme türü, mahkeme, mahkeme esas numarası, mahkeme karar numarası ve son olarak savcılık esas numarası bilgileri girilerek Yargıtay dosya sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Yargıtay dosya sorgulama işlemini ayrıca internet üzerinden E-Devlet sayfasından da gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sayfasından E-Hizmetler bölümünden Yargıtay seçeneği altından dava dosya sorgula seçeneğini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.