Gündem Online SGK hizmet dökümü ve SSK prim borç sorgulama işlemleri

Online SGK hizmet dökümü ve SSK prim borç sorgulama işlemleri

05.09.2015 - 08:48 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü ile SSK prim gün sayınızı hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü ile ayrıca SSK borç sorgulama işleminizi de yapabilirsiniz. Bu haberimizde SGK hizmet dökümü alma ve SSK sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını detaylı olarak bulabilirsiniz.

Online SGK hizmet dökümü ve SSK prim borç sorgulama işlemleri

İnternette aktif olarak yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde sigorta mükelleflerinin hizmetine sunmuş olduğu online sigorta hizmetleri ile sigorta işlemleri daha kolay ve daha hızlı şekilde gerçekleştirilebiliyor. Özellikle de sigorta mükelleflerinin günümüzün modern teknolojisi sayesinde internete bulunduğu her yerden kolaylıkla erişim sağlayabiliyor olması, günümüzde internete bağlantı kurulabilen her noktadan sigorta sorgulama ve diğer tür işlemleri gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde bulunan Sosyal Güvelik Kurumu’nun online SGK hizmet dökümü sorgulama hizmeti de bu alanda sigorta mükelleflerinin sigortaları hakkında ayrıntılı bilgiler alabilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital teknolojiyi aktif olarak kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu, 2007 ocak ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Türkiye’deki sigorta hizmetlerinin çağdaş dünya standartlarına ulaştırılabilmesi ve daha kaliteli sigorta hizmetlerinin sunulabilmesi amacı ile kurulmuştur. Kurulduğu günden bu yana Türkiye’deki sigorta hizmetlerinde çok daha aktif ve etkin bir online hizmet politikasını benimseyen Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan her hizmeti vatandaşlara sigorta işlemlerinde önemli kolaylıklar ve yeni nesil fırsatlar sağlıyor. Dijital platform üzerinde yer alan E SGM uygulaması ve aynı zamanda da e-Devlet sistemi üzerinden SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

İnternete bağlantı kurulabilen her noktadan son derece pratik bir şekilde güncel sigorta bilgilerini her bir ayrıntısına kadar öğrenebilme imkanı sunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online SGK hizmet dökümü sorgulama hizmeti ile birlikte artık internet kolaylığında güncel sigorta bilgilerini öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. Bu durumda son yıllarda çok daha etkin ve çok daha yoğun bir şekilde Türkiye’deki sigorta hizmetlerinde internetin aktif bir rol üstlenmesine yol açıyor. Bu durumda vatandaşa sigortalarının güncel durumu hakkında bilgi alabilmeleri ve diğer tür sorgulamalarında önemli kolaylıklar sağlıyor. Sigorta mükelleflerinin şifresiz sigorta sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmekte oldukları Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformdaki en popüler online sigorta hizmet portalı E SGM uygulamasında bakım çalışmalarının birkaç aydır gerçekleştiriliyor olması sebebi ile sigorta mükellefleri, SGK hizmet dökümü sorgulama gibi pek çok sigorta sorgulama işlemi için bu web portalını kullanamıyor.

Dijital platform üzerinde yer alan E SGM uygulamasında Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gerçekleştirilmekte olan bakım çalışması nedeni ile de son dönemlerde sigorta mükellefleri güncel sigorta durumu hakkında ayrıntılı bilgi alabilmek için Başbakanlık’ ın e-Devlet portalını kullanıyor. Sigorta mükellefleri sanal platformda güvenli kamu işlemlerinin en büyük ve en geniş kapsamlı adresi olan turkiye.gov.tr adresinden kolaylıkla SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Özellikle de sigorta durumu hakkında günün her saatinde mesai saati, hafta sonu tatili ve resmi tatil gibi mesai saati şartları olmadan bilgi alınabilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan ve vatandaşın sıklıkla kullanılmakta olduğu online kamu hizmetlerinden birisi olan e Devlet SGK hizmet dökümü sorgulama hizmeti ile SSK işe ilk giriş, işe giriş ve çıkış tarihleri, dönemlik prim ödemeleri, toplam kazanç, prim ödeme gün sayısı ve hizmet süresi gibi emeklilik gibi işlemlerde son derece önemli rol ve etkiye sahip olan güncel sigorta verilerini öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. Dijital platformda turkiye.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanabilen ve tüm kamu kurumlarının internette başladığı online hizmetlerinin yer aldığı e-Devlet sistemi üzerinden birkaç dakika içerisinde sigorta hizmet dökümünü alabilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

Ancak vatandaşın tüm e-Devlet hizmetlerinde olduğu gibi Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu hizmetinden de yararlanabilmek için e-Devlet sistemine yüksek güvenlik giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak, giriş yapmaları gerekiyor. Vatandaş, e-Devlet sisteminin ‘sisteme giriş’ sayfasındaki ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor. SGK hizmet dökümü işlemlerini e-hizmetler kategorisi altında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A hizmet bilgisi’, ‘4B hizmet bilgisi’ ve ‘4C hizmet bilgisi’ pencerelerinden herhangi ekstra bir bilgi girmek zorunda kalmadan ayrıntılı sigorta bilgilerini öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. Bu sebeple de vatandaşların dijital platformda gerçekleştirdikleri başlıca kamu işlemlerinden birisi olarak öne çıkıyor.

Yazarlar