Gündem Organ bağışçılarına Mevlid-i Şerif okutuldu

Organ bağışçılarına Mevlid-i Şerif okutuldu

16.06.2016 - 10:03 | Son Güncellenme:

İstanbul Sağlık Müdürlüğü, İstanbul Müftülüğü ve Hayata Bağış Derneği'nin işbirliği ile dünyadan ayrılırken n organları bağışlanan ve bu organlara muhtaç olan hastaların yaşamasına vesile olarak bu dünyadan göçüp gidenlerin ruhuna, Mevlid-i Şerif okutuldu.

Organ bağışçılarına Mevlid-i Şerif okutuldu

Sultan Ahmet Camii'nde dünyadan ayrılırken organları bağışlanan ve bu organlara muhtaç olan hastaların yaşamasına vesile olarak bu dünyadan göçüp gidenlerin ruhuna, Mevlid-i Şerif okutuldu. İkindi namazı sonrası gerçekleştirilen anma mevlidine, Sağlık Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Ayşe Türközü , Organ ve Doku Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Ali Demirel, organ bağışında bulunan aileler, nakilli hastalar ve organ nakli koordinatörleri de katıldı.

Haberin Devamı

Sağlık Müdür Yardımcısı Türközü, organ bağışı kavramının önemine dikkat çekerek, 'Sultan Ahmet Camii'nde böylesine anlamlı bir buluşmada bulunmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Bu vesileyle ahirete göç edenlere rahmet diliyor, ailelerine teşekkür ve minnetlerimizi ifade etmek istiyorum. Ülkemizde organ bağış oranı maalesef beklentilerin altında kalmıştır. Bir birey organlarını bağışlayarak bir başka bireyin hayatını kurtarıyorsa, tüm insanlığı yaşatmış gibi olacaktır. Bu anlamda halkımızı organ bağışı konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Bağış yapmak için ise kişiler yaşadıkları yerlere en yakın merkeze ( Sağlık Müdürlüğü Marmara Bölgesi Koordinasyon Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezleri, Devlet Hastaneleri ve Semt Poliklinikleri, Üniversite Hastaneleri ve Özel Hastaneler) başvurabilir' dedi.