İstanbul ORMAN: “BEŞİKTAŞ YILDIRIM DEMİRÖREN’İ BIRAKMAMIŞTIR, DEMİRÖREN BEŞİKTAŞ’I BIRAKMIŞTIR”

ORMAN: “BEŞİKTAŞ YILDIRIM DEMİRÖREN’İ BIRAKMAMIŞTIR, DEMİRÖREN BEŞİKTAŞ’I BIRAKMIŞTIR”

24.05.2014 - 19:12 | Son Güncellenme:

.

ORMAN: “BEŞİKTAŞ YILDIRIM DEMİRÖREN’İ BIRAKMAMIŞTIR, DEMİRÖREN BEŞİKTAŞ’I BIRAKMIŞTIR”

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman bugün gerçekleştirilen genel kurulda, “Beşiktaş Yıldırım Demirören’i bırakmamıştır, Demirören Beşiktaş’ı bırakmıştır” dedi.
Beşiktaş Mali Genel Kurul Kongresi bugün yapıldı. Akaretler Spor Kompleksi’nde gerçekleşen genel kurulda siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman, üyelerin yaptığı açıklamalara cevap verdi.
“HER AY FERRARİ PARASI KADAR BORÇ ÖDEDİM”
Beşiktaş Kulübü’nün senelik gelirinin göreve geldiklerinde 140 milyon TL olduğunu dile getiren Başkan Orman, “140 milyon TL’nin 70 milyon TL’si banka temliklerine gidiyordu. Sponsor gelirlerinin çoğu kullanımda olduğu için onlarda düşüyor. Beşiktaş’ın harcamak için herhangi bir geliri yoktu. Rakiplerimize baktığımız zaman, 140 milyon gibi bir gelir stadlarından geliyor. Rakiplerimiz 500 milyon bütçe yapıyorlar. Bir tarafta borç ödemek zorundasınız. Her ay Ferrari parası kadar borç ödedim. Aşırı masraflar konusunda hepimiz mutabık tasarrufu yaparak borcu ödeyemeyiz. Bizim büyümemiz lazım. Tesislere yatırım yapacaksınız, mağaza açacaksınız. Her şeyden evvel büyümeye ihtiyacımız var. Ufak tefek de olsa bazı konularda tasarruf yapabilirdik. Hiçbir yatırımımızın içinde bir kuruş haram yoktur” diye konuştu.
“KİMSE BİZE MAL VERMİYORDU”
Siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman, Beşiktaş’ta her yere yatırım yapmaları gerektiğini ifade ederek, “Biz göreve ilk geldiğimizde kimse bize mal vermiyordu. Sonradan ödemeleri yaptık ve fiyatlar aşağı inmeye başladı. Biz bir tek Beşiktaş için ve Beşiktaş’ın iyi olması için çalıştık” açıklamalarında bulundu.
Beşiktaş’ın 530 milyon TL borcu varken 13 bin TL konuşulduğuna vurgu yapan Fikret Orman, “Bunu da ben kendi cebimden vereceğim. Kiminle ve kimle çalışacağımıza biz karar verelim. Bizim çalışmalarımıza lütfen saygı duyun” ifadelerini kullandı.
Başkan Orman, sponsorlar hakkında ise Türk Telekom anlaşmalarının devlet destekli anlaşmalar olduğunu hatırlatarak, Türk Telekom’un sponsorluktan çekildiğini ve anlaşmaların iç yüzünün ise o zaman daha iyi göreceklerini söyledi.
“İYİ FUTBOLCULAR ALACAĞIZ”
Yapımına devam edilen Vodafone Arena’yı yapmalarının sebebi olarak, taraftarın çoğunluğunun stada gelme amacında olduğunu ifade eden Orman, “Rakibi baskı altına alacağız, çok para kazanacağız ve o parayı kazanıp eve götürmeyeceğiz. İyi futbolcular alacağız. Size kaynak getireceğiz derseniz biz gerekli desteği veririz ama biz de bundan bir şeyler almak isteriz” şeklinde konuştu.
“DEMİRÖREN HAKKINDA ARAŞTIRMA RAPORU HAZIRLADIK”
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, kulübün eski başkanı ve şimdiki Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören hakkında şu açıklamalarda bulundu:
“Bu borçları ben yapmadım, bu konularla ilgili Yıldırım Demirören ile alakalı cevap vereceğim. Demirören, bu genel kurulun oyları ile göreve gelmiştir. Beşiktaş Yıldırım Demirören’i bırakmamıştır, Demirören Beşiktaş’ı bırakmıştır. Biz Yıldırım Demirören’i tenkit ettik ki, mali ve idari olarak ben yapmışımdır bunu da. Fakat onu, bu genel kurulları seçmiştir. Bir eleştiri varsa bunu toplumsal olarak hepimizin yapması gerekir. Yıldırım Demirören hakkında araştırma raporu hazırladık. Gördük ki çoğu insanları rahatsız eden konular hukuksal olarak ticari davalar. Tabata neden 8,5 milyon Euro’ya alındı. Yapmış olduğu harekette o kişi ibra olmuş ama tekrar bu genel kurul ile seçilmiştir. Genel kurul olarak onaylamışsınız. Beşiktaş’tan çıkan paralar resmi olarak çıkmış, gayri resmi çıkan para yok. O para Gaziantep’e resmi gitmiş, ondan sonra nereye gitmiş bakma şansımız yok. Del Bosque davası kaybedilmiş. Hepsi ticari davalar. Mahkeme kapılarında da bu işler devam eder. İtibari ile oynanır. Açıklamak istemiyorum giydiğimiz elbise itibari her şey her yerde konuşulmaz. Demirören bağışlarım dedi hatta bu konuda Demirören ile uzun uzun konuştuk. Bunu niçin yaptık. Bağışlasa bana mı bağışlıyor, ben neden onu savunayım. Beşiktaş borçlar altına girmesin borçlar azalsın diye konuştuk. Bir kısmını bağışla, bir kısmını sponsorluk yap, bir kısmını ödeyelim ve bu mevzuyu toplumsal uzlaşı ile kapatalım. Artık son noktasındayız bu işin. Amacımız bu işi Beşiktaş’ın menfaatleri içerisinde çözmektir. Sahte evraklar verilmiş bu konuda da hukuk yolu açıktır. Mahkemelerde de bu uzun süre kalır” dedi.
“TARAFTAR BEŞİKTAŞ’A ZARAR VERMEZ”
'Passolig konusunda 3 büyük kulüple beraber hareket edelim' dediklerini dile getiren Fikret Orman, “İlk olarak Galatasaray ile anlaşma yapıldı. Bizim dediğimiz bütün konuları mali olarak ortadan kalktı. Sezon başına doğru yürüyeceğiz ve onlar uygulayacak mı, uygulamayacak mı göreceğiz. Taraftar Beşiktaş’ı destekleyen kişidir. Taraftar Beşiktaş’a zarar vermez” diye konuştu.
“HATA YAPILDI”
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, ara transfer döneminde Galatasaray’dan kiralanan Dany Nounkeu hakkında şu şekilde konuştu:
“Olumlu raporu olan bir futbolcuydu. Taraftarın hassasiyeti, bu transferi yapmamız doğrultusunda hareket ettirdi. Futbol yönetimi bu oyuncuyla alakalı başta hoca olmak üzere ısrarcı oldular. Bu transferle ilgili hata yapıldı. Bu transferle alakalı benimle çalışan bütün arkadaşlarım adına da Beşiktaş kamuoyundan özür diliyorum.”