Eğitim ÖSYM 2015 YDS sınav sonuçları sorgulama

ÖSYM 2015 YDS sınav sonuçları sorgulama

01.10.2015 - 13:22 | Son Güncellenme:

YDS Sonbahar Dönemi sınav sonuçları açıklandı. Heyecanla beklenen Yabancı Dil Sınavı sonuçları ÖSYM'nin resmi sayfasından yayınlandı. 2015 YDS sonuçlarınızı haberimizde yer alan linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

ÖSYM 2015 YDS sınav sonuçları sorgulama

13 Eylül 2015 tarihinde yapılan 2015-YDS Sonbahar Dönemi Sınavının değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Haberin Devamı

Sınav sonuçları, 1 Ekim 2015 günü saat 11.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

YDS SINAV SONUÇLARI TIKLA ÖĞREN

Sınav sonuçları nasıl değerlendiriliyor?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavların cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate

alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.

Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, ilgili testte yer alan sorulardan herhangi birini işaretleyen tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir.

Haberin Devamı

Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır. Test hazırlanmayan dillerde çeviriler ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,

90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,

80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,

70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,

60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,

50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi

olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.

Yazarlar