Siyaset ÖSYM Başkanlığı’na Prof. Özer atandı

ÖSYM Başkanlığı’na Prof. Özer atandı

05.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Üniversite yerleştirme sonuçlarında yapılan ve 4 bini aşkın adayı etkileyen skandal puanlama hatasının duyurulmasından sonra istifa eden ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir’in istifası 43 gün sonra kabul edildi. Demir’in yerine Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer atandı.

ÖSYM Başkanlığı’na  Prof. Özer atandı

2010’dan bu yana neredeyse her yıl imza attığı sınav skandalları ile gündeme gelen ÖSYM, geleneği bu yıl da değiştirmedi. ÖSYM, 11 Temmuz’da LYS sonuçlarını açıklarken iki soruyu, “ders kitaplarında yer almayan konulardan çıktığı” gerekçesiyle iptal etmiş, 14 Temmuz’da ise yaptığı bir açıklama ile toplam 7 bin 84 üniversite adayının puan hesaplanma işleminde yanlışlık yapıldığını ve LYS puanlarının yeniden hesaplandığı bilgisini vermişti. 8 Ağustos’ta üniversite yerleştirme sonuçlarını açıklayan ÖSYM, sonuçlar duyurulduktan tam 5 gün sonra bu kez de yerleştirme puanlarında hata yaptığını duyurup özür dilemişti ÖSYM Başkanı Ömer Demir, bu skandalın ardından 21 Ağustos’ta istifa etti.
Demir, istifasını sundu, ancak kabul edilmesi 43 gün sürdü. YÖK’ün yeni üniversiteye geçiş sistemi ile ilgili çalışmalara başladığı dönemde Demir, sınavların en önemli ayağı olan soruları hazırlayan ve sınavları yapan kuruluş ÖSYM’nin başında görevine devam etti. İstifadan 43 gün sonra görevinden ayrılan Demir’in yerine dünkü Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer atandı.
İmam hatip mezunu
1970 Tokat doğumlu olan Özer, 1988’de Tokat İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi. 1992’de TÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Özer, doçentliğini 2005’te, profesörlüğünü ise 2010’da Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden aldı. 2010’da yapılan rektörlük seçimlerinde birinci olan Özer, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü olarak atandı. 2014’teki seçimlerde yeniden birinci olan Özer, rektörlük görevine ikinci dönemde de devam etti. 2015-2016 arasında Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı yapan Özer, Ekim 2014’ten itibaren TÜBİTAK tarafından çıkarılan ve Science Citation Index (SCI) kapsamında taranan Turkish Journal of Electrical Engineering&Computer Sciences dergisinin baş editörlüğünü, 15 Ekim 2015’ten itibaren de YÖK temsilcisi olarak Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanvekilliği görevini sürdürüyor.

Haberin Devamı