Eğitim LYS sonuçları ne zaman açıklanır?

LYS sonuçları ne zaman açıklanır?

29.06.2016 - 10:21 | Son Güncellenme:

LYS sonuçları, sınavın gerçekleştirilmesinden sonra merakla beklenmektedir. LYS sonuçları açıklandığında ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden sıanv sonucunuzu öğrenebilirsiniz. LYS sonuçları açıklandığında adayları artık tercih heyecanı saracak ve bu sınavdan elde ettikleri dereceler ile tercih işlemleri yapılacak.

LYS sonuçları ne zaman açıklanır

Her yıl düzenli olarak ülke genelinde yapılan üniversite sınavları bazı alanlarda platform değişiklikleri yaparak öğrencilerden daha iyi sonuç almayı hedeflenmiştir. Gereken tüm araştırmaların yapılması sonucunda yaklaşık olarak son altı yılda aynı sınav sistemi ülkemizde yapılmaktadır. Yapılan bu üniversite seçme sınavının ardından vatandaşlar kendi ilgi ve yeteneklerine göre mesleki eğitimlerini alabilmek için gerekli olan şehre ve üniversiteye giderler. Her ne zaman olursa olsun vatandaşlar gerçekleştirmek zorunda oldukları işlem kolaylıkları için genel olarak sahip olmaları gereken nitelikler için bu lisans eğitimi şarttır. Lise eğitiminin son sınıfında bu sınava katılım hakkına sahip olurlar. Ayrıca bu sınava her on sekiz yaşını dolduran bireyler bu sınavdan kolayca hizmet alabilirler. Mart ve haziran aylarında iki oturum şeklinde yapılan bu sınava Yükseköğretime Geçiş Sınavında başarılı olan (barajı geçen öğrenciler) kolay bir şekilde diğer ikinci sınav olan Lisans Yerleştirme Sınavına katılım da bulunabilirler. Kısaca LYS adı verilen bu sınava her yıl ortalama üç milyon öğrenci katılımda bulunur.

LYS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

LYS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

2016 yılı için gerçekleştirilen LYS sınavı 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen toplam 5 oturumla tamamlandı. 18 Haziran tarihinde LYS 4(Sosyal Bilimler), 19 Haziran tarihinde LYS 1( Matematik), 25 Haziran tarihinde LYS 2( Fen Bilimleri) ve LYS 5 ( Yabancı Dil) ve son olarak 26 Haziran tarihinde de LYS 3( Edebiyat-Coğrafya) sınavları yapılarak öğrencilerin bilgi seviyeleri ölçüldü. Bu farklı tarihlerde gerçekleştirilen sınavların açıklanması ile farklı tarihlerde değildir. LYS sonuçları ÖSYM tarafından açıklanmaktadır. ÖSYM, LYS sonuçlarının 18 Temmuz tarihinde açıklanacağını duyurmuştur. Kurum tarafından herhangi ek bir açıklama yapılmadığı sürece LYS sonuçları 18 Temmuz tarihinde açıklanacaktır. Siz de LYS sonuçları açıklandığı zaman kuruma ait resmi internet sitesi üzerinden sınav sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. LYS sonuçları kapsamında ortaya çıkacak olan puanlar ve sıralamalar yerleştirme puanı olarak açıklanır ve adaylar bu puanlar üzerinden tercihlerini gerçekleştirirler.

Yazarlar