Otomobil Elektrikli Vietnamlı ABD’de devleri solladı

Elektrikli Vietnamlı ABD’de devleri solladı

18.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Vietnamlı elektrikli otomobil VinFast, Wall Street’e sükseli bir giriş yaparak piyasa değeri açısından Volkswagen ve Ford gibi otomotiv devlerini solladı.

Elektrikli Vietnamlı ABD’de devleri solladı

CNN’in haberine göre, SPAC yöntemiyle Nasdaq’da halka açılan şirketin hisseleri ilk gün yüzde 270 değer kazandı ve VinFast’ın piyasa değeri 85 milyar dolara çıktı. Bu durumda şirket piyasa değeri 69.7 milyar dolar olan Volkswagen’i ve 48 milyar dolar olan Ford’u geride bıraktı.

Haberin Devamı

VinFast’ın tasarımında, Togg’da olduğu gibi, İtalyan Pininfarina imzası var. CNN’in haberinde, hissedeki yükselişin borsada düşük bir hacim sırasında gerçekleştiği, VinFast’ın yüzde 99’unun çeşitli şirketler aracılığıyla Vietnam’ın en zengin ismi olarak tanınan Pham Nhat Vuong’a ait olduğu da vurgulandı. Hissedeki yükselişle birlikte Vuong’un serveti de 39 milyar dolar artarak 44.3 milyar dolara çıktı. Şirket, bugüne kadar dört elektrikli araç modeli piyasaya sürdü ve yaklaşık 19.000 araç teslim etti. Temmuzda, ABD’de yeni bir fabrikanın temellerini atan şirket Avrupa pazarına da girmeyi planlıyor.