Otomobil Garajında harikalar yaratıyor!

Garajında harikalar yaratıyor!

13.12.2013 - 09:28 | Son Güncellenme:

Almanya’da emekli olduktan sonra Antalya’ya yerleşen 56 yaşındaki Kerim Köse, hobi olarak evinin garajında Ford Shelby Cobra'nın replikasını yapıyor.

Garajında harikalar yaratıyor

Garajında harikalar yaratıyor

Haberin Devamı

Almanya’da emekli olduktan sonra Antalya’ya yerleşen 56 yaşındaki Kerim Köse, hobi olarak evinin garajında Ford Shelby Cobra'nın replikasını (birebir kopyası) yapıyor.

Kerim Köse, 36 yıl Almanya’nın Solingen şehrinde bir galeride oto yıkamacılığı ve bir alüminyum sistemleri üzerine faaliyet gösteren bir şirketinde çalıştı. Emekli olduktan sonra Antalya’ya gelen Köse, eşi ve iki çocuğuyla Kepez ilçesi Duacı Köyü’ne yerleşti. Köse, villa tipi evinde Almanya’da boş zamanlarında hobi olarak uğraştığı replika otomobil tutkusundan da vazgeçmedi. Köse, evinin garajını otomobil tamirhanesine çevirdi.

Garajında harikalar yaratıyor

ARKADAŞINDAN ÖĞRENDİ
Otomobil tutkusunun çocuk yaşlarda başladığını ve ailece otomobillere tutkuları olduğunu ifade eden Köse, her şeyin ikinci iş olarak başladığı otomobil galerisinde başladığını anlattı. Burada Polonyalı bir arkadaşından otomobil yapımında kullanılan macun, astar ve montaj gibi işlemleri öğrendiğini belirten Köse, Almanya’da yeteneğiyle efsane olarak nitelediği Ford Cobra Shelby’in replikasını yaptığını söyledi. Çalışmayı ve bir şeyler üretmeyi çok sevdiğini dile getiren Köse, 6 yıl önce bu kez hobi olarak yeniden otomobil yapmaya başladığını ifada etti.

Haberin Devamı

Garajında harikalar yaratıyor

YÜZDE 80'İ TAMAMLANDI
"Replika"yı, bir arabadan tekniği alarak komple bir montaj olarak tanımlayan Köse, "Ben şu an yaptığım Shelby Cobra’nın kupasını yurt dışından getirdim. Ama şase, profillerin kaynağı, ön salıncakları, bütün aksamının hepsi kendi imalatım. İç dizaynı da kendim yapacağım. Bütün montaj işlemlerini yapıyorum. Otomobilin yüzde 80’i tamamlandı" dedi.
Replikayı kazanç değil hobi olarak yaptığını ifade eden Köse, "Güzel bir şey başarmak ve millete sunmak istiyorum. Kar amacım olsa, kısa sürede bitirirdim. Her gün yavaş yavaş bir parçasını monte ediyorum. Bütün montajı tamamlayacağım. Boyası atılacak, ondan sonra aksesuarlarını takacağız. 200 beygir gücündeki motoru ile Cobra bir efsanedir. Yarışlarda kullanılmıştır" şeklinde konuştu.

Garajında harikalar yaratıyor

35 BİN LİRA HARCADI
Bugüne kadar Cobra’ya 35 bin lira harcadığını kaydeden Köse, özel bir otomobil olduğu için boyacıların, boyama işlemine diğer otomobillere göre daha fazla para istediklerinden yakındı. Köse, Türkiye’de Amerikan otomobili denildiği zaman fiyatların 3 kat arttığını söyledi. Köse, 2 ay içinde tamamlamayı planladığı otomobilin maliyetinin 45 bin lirayı bulacağını, Türkiye’de replikanın en büyük engelinin orijinal parçaların bulunamaması ve plaka sorunu olduğuna dikkati çekti.
Shelbiy Cobra, İngiliz-Amerikan ortak yapımı ve piyasaya çıktığı 1960'lı yıllarda yarış amacıyla kullanılmıştı.

Haberin Devamı

Garajında harikalar yaratıyor

Yazarlar