Otomobil Hgs Etiketi Nasıl Yapıştırılır? Hgs Arabaya Nasıl Takılır?

Hgs Etiketi Nasıl Yapıştırılır? Hgs Arabaya Nasıl Takılır?

18.05.2021 - 15:18 | Son Güncellenme:

Türkiye'de bulunan köprülerden geçiş yaparken kullanılan HGS sistemi hakkında kişiler bilgi sahibi olmak istiyor. HGS temin eden kişiler, HGS etiketinin nasıl yapıştırılacağını bilmiyor. Etiketin aracın neresine koyulacağı da araç sahipleri tarafından araştırılıyor. HGS etiketi nasıl yapıştırılır? HGS arabaya nasıl takılır? HGS yapıştırması hakkında sizlere bilgiler derledik.

Hgs Etiketi Nasıl Yapıştırılır Hgs Arabaya Nasıl Takılır

 HGS etiketi temin eden araç sahipleri, dikiz aynasının biraz altına etiketi araç içerisinden yapıştırması gerekiyor. Her ne kadar sabit bir noktası bulunmasa da, dikiz aynası altına yapıştırmak uygundur.

Haberin Devamı

HGS Etiketi Nasıl Yapıştırılır?

Araçların paralı yollardan geçerken bazı sistemler kullanıyor. Ücretli yollarda yer alan kameralı sistemler araçların plakasına veya HGS etiketine göre ücret kesintisi yapıyor. HGS kullanacak olan araç sahipleri, HGS etiketinin nasıl temin edileceğini ve aracın neresine yapıştırılacağını merak ediyor. HGS etiketi araç içinden yapıştırılması gerekiyor. Özellikle HGS kamera tanıma sistemlerinin net olarak görebileceği alana yapıştırılmalıdır.

HGS etiketleri genellikle aracın içerisinden dikiz aynasının biraz aşağısına yapıştırılıyor. HGS sistemleri dikiz aynası hizasını rahatlıkla okuyabiliyor ve HGS bakiyesini düşebiliyor. İlk defa araç sahibi olacak bireyler, etiketin tam yapıştırılma noktasını bilmediğinden araştırma yapabiliyor. HGS etiketi her aracın dikiz aynası bölümünde yapıştırılmış olmalıdır. HGS sistemleri etiketi okuyamadığında, kişilere para cezası uygulayabiliyor.

Haberin Devamı

HGS Arabaya Nasıl Takılır?

HGS, etiketli bir yapışkandan yapılıyor. Yapışkan kısmı çıkartılarak arabanın ön camına içerden yapıştırılıyor. Büyük olmayan bir etikettir. Araç sürücülerin görüşünü kapatmamak için genellikle dikiz aynasının olduğu bölgelere yapıştırılıyor. Yeni alınan HGS etiketlerinin arkasında yapışkan çıkarması bulunuyor.

HGS etiketi alındıktan sonra yapışkan kısım çıkarılarak, dikiz aynası kısmına yapıştırılır. Yapıştırılması için çok dikkat edilmesi gereken detayları bulunmuyor. Araç içinden yapıştırılması en çok dikkat edilmesi gereken detayıdır. Aynı zamanda yapışkan kısmının cama iyi yapıştırılması gerekir.