Otomobil Modifiyeli otomobillere ceza yağdı

Modifiyeli otomobillere ceza yağdı

24.06.2014 - 10:37 | Son Güncellenme:

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde, Trafik Tescil ve Denetleme Büro ekipleri tarafından modifiyeli araçlara yönelik olarak yapılan denetimlerde, 2 ayda toplam 126 otomobile ceza kesildi, 22 adet modifiyeli araç ise trafikten men edildi.

Modifiyeli otomobillere ceza yağdı

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro ekipleri tarafından başta Atatürk Bulvarı olmak üzere İnegöl’ün her noktasında modifiyeli araçlara yönelik uygulamalar yapılıyor. Önleyici Hizmetler Büro Amirliği ekiplerinin de destek verdiği uygulamada, kurallara aykırı bir şekilde araçlara film, abartı egzoz ve benzeri aksesuarlar taktıranlara ilgili kanun maddesi uyarınca para cezası kesiliyor. Ekipler, vatandaşların yoğun bir şekilde şik?yetçi olduğu çevreyi rahatsız eden ve ses kirliliği yapan abartılı egzozlar için denetimlerini sürdürüyorlar. Son iki ay içinde ilçede yapılan denetimlerde, toplam 126 otomobile ceza kesilirken, 22 modifeli araç ise trafikten men edildi.

EN FAZLA ŞİKAYET EGZOZ VE DRİFTTEN

İnegöl’ün her noktasında uygulama yaptıklarını söyleyen İnegöl İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, uygulamanın özellikle abartılı egzoz konusunda yoğunlaştığını belirterek, "Modifiyeli araçlara ilgili kanun maddeleri uyarınca 80 ile 172 TL para cezası kesiliyor. Vatandaşlar da en fazla abartılı egzozdan ve lastik çektirerek (drift yapan) kendi hayatını ve trafik güvenliğini tehlikeye sokan araç sürücülerinden şikayetçi oluyorlar. Diğer ihlal konuları ise şehir içerisinde hız yaparak tehlikeli araç kullanan, film, cam, süs, aksesuar, sürücünün kendisini veya yolcuları ve dışarıdakileri tehlikeye sokacak unsurlardan oluşuyor. Para cezası kesilen sürücülerin kuraldışı 2 kez aynı şekilde yakalanmaları durumunda ise araç trafikten men ediliyor" diye konuştu.