Otomobil Tesla Semi için en büyük siparişi UPS verdi

Tesla Semi için en büyük siparişi UPS verdi

20.12.2017 - 13:41 | Son Güncellenme:

Tesla Semi için şimdiye kadarki en büyük sipariş geldi. UPS, 125 sipariş birden vererek tüm siparişlerin açık ara önüne geçti.

Tesla Semi için en büyük siparişi UPS verdi

Tesla’nın elektrikli kamyonu Semi için önsiparişler gelmeye başladı. PepsiCo, 2019 yılında üretilecek Tesla Semi için şimdiden 100 adet araç ön siparişi vermişti. Şimdiyse UPS, 125 adet Tesla Semi sipariş ederek şu ana kadarki en büyük siparişi vermiş oldu. UPS, bu siparişle benzin dışında propan, doğalgaz ve elektrik gibi alternatif enerjilerle çalışan ağır vasıta filosunu genişletmeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı

Tesla Semi, 150 bin dolardan başlayan ve 200 bin dolara kadar çıkabilen fiyatı ile standart dizel kamyonlardan biraz daha pahalı. Fakat Tesla’nın açıklamasına göre Tesla Semi, şirketlere her bir milyon kilometrede 250 bin dolar tasarruf sağlayacak.

Henüz prototip halindeki aracın üretilmesine 2 yıl daha var. Satın almak için ise 20 bin dolar ön ödeme şartı var. Fiyatları ise 150 bin ve 180 bin dolar arasında değişiyor. Ancak Founders Series isimli özel serisi için 200 bin dolar ödeme gerekiyor ve ödeme sipariş esnasında alınıyor.