Otomobil Yeni Golf eskisinden daha fazla iddialı...

Yeni Golf eskisinden daha fazla iddialı...

29.09.2008 - 00:28 | Son Güncellenme:

Aralık ayının sonlarında Türkiye’de satışa sunulması planlanan 6. nesil Golf’ün, güncel modelden daha yüksek bir satış rakamına ulaşması bekleniyor. Aracın en büyük özelliği sessizliği olacak...

Yeni Golf eskisinden daha fazla iddialı...

Bugüne kadar yaptığı 20 milyonu aşan satış rakamıyla efsane haline gelen, ilk nesliyle tamamen farklı bir sınıfın başlangıcına öncülük eden Volkswagen Golf, 6. nesliyle bu başarısını sürdürmeye kararlı. Bu yılın son haftalarında Türkiye yollarına çıkarılması planlanan yeni Golf, eskisinden yüzde 5 pahalı olacak.
Tasarımında özellikle dördüncü nesil Golf’ün örnek alındığı ve tutkunları düşünülerek tasarımında radikal değişimlerin gerçekleştirilmediği yeni Golf, markanın Scirocco ile başlayan yeni tasarım diline uygun bir biçimde şekillendirilmiş. Boyutları da  değiştirilmeyen aracın üzerinde durulan en büyük özelliklerinden biriyse, iç mekânının sessizliği. Lüks modeli Pheaton’dan alınan bazı uygulamalar sayesinde malzeme kalitesi artırılan, ses yalıtımlı ön cam ve kapı panellerinin kullanıldığı Golf, böylelikle güncel rakiplerinin bir çoğundan daha sessiz bir iç mekana kavuşturulmuş.

“En iyisi olacak”
Doğuş Otomotiv VW Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, “Tüm zamanların en iyisi olarak tanımladığımız yeni Golf, her ayrıntısıyla daha da mükemmelleştirildi. Yeni Golf uzun yıllardır koruduğu çizgisini ve imajını geliştirerek, sunacağı tüm avantajlarla rakiplerini geride bırakacak” dedi.
Güncel Golf 5’in 7 bin adetlik satış rakamına ulaştığını belirten Uygun, 2009’da yeni Golf’ten 10 bin adet satmayı planladıklarını da bildirdi. Geçen yıl yüzde 7 olan pazar paylarını, 2008’de yüzde 8’e çıkartmayı planladıklarını söyleyen Uygun gelecek yılki hedeflerinin yüzde 9 olduğunu bildirdi. Uygun’a göre 2009’da Volkswagen binek modellerinin toplam satış hedefi 32 bin 500 dolayında.

Daha çevreci motorlar
Başlangıçta 1.6 lt (102 HP), 1.4 lt TSI (122 ve 160 HP) benzinli motor seçenekleriyle satışa sunulması planlanan yeni Golf’te  1.9 ve 2.0 lt hacimli dizel motorlar ise daha sonra getirilecek. Bununla birlikte 2009’da hayata geçirilmesi planlanan 1.6 lt hacimli 90 ve 110 HP’lik yeni dizel motorların da, Golf 6’da yerini alması bekleniyor.
Yeni Golf’te özellikle TSI benzinli motorlar ve DSG şanzıman, yakıt tüketiminde büyük ölçüde düşüş sağlamış. Dinamik yeni şasisi sayesinde daha iyi bir yol tutuş karakteri kazanan yeni Golf’te, isteğe bağlı olarak bazı versiyonlarda daha sportif bir sürüşe olanak tanıyan aktif şasi sistemi var.
Yeni ESP sistemi, sürücü diz hava yastığı dahil sayıları 7’yi bulan hava yastıkları, otomatik yanan gündüz farları, aracın güvenlik donanımlarından. İsteğe bağlı park mesafe sensörü de, radyo ekranı üzerindeki görsel yönlendirmeyle park etmeyi kolaylaştırıyor. Ekranda aracın tepeden görünüşünü veren bu açı, sembolik olarak ön ve arka alanlardaki potansiyel engelleri tanımlıyor.

Haberin Devamı

Yeni Golf eskisinden daha fazla iddialı...

‘Up’ ile halk otomobili satacağız
Doğuş Otomotiv VW Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, 2009 ve 2010 yıllarının model yenilikleri açısından hayli yoğun bir dönem olacağını söyledi.
Uygun, kasım ayında Scirocco, aralık ayında da üst sınıfa yaklaşan Passat CC modellerini Türkiye’de satışa sunacaklarını kaydetti.
2009’un ikinci yarısında yeni Polo’yu Türkiye’ye getirmeyi planladıklarını söyleyen Uygun, 2010 yılındaysa yeni Jetta’yı ve Beetle’dan sonra yepyeni bir halk otomobili olacağına inandıkları “Up” modelini ithal etmeye başlayacaklarını ifade etti.
Uygun, yeni Jetta modelinin dünya tanıtımının Türkiye’de yapılması için şimdiden teklif sunduklarını ve ana firmanın yanıtını beklediklerini de sözlerine ekledi. Yepyeni Up modelinin, Türkiye’de 6 bin 500 euro dolayında bir fiyatla satılacağını düşündüklerini de söyleyen Uygun, “Şayet bu fiyat gerçekleşirse 10 binin üzerinde Up satabilir ve böylece daha geniş kitlelere ulaşabiliriz” dedi.

Haberin Devamı

Yeni Golf eskisinden daha fazla iddialı...