Otomobil Yeni RAV4’teki tercihler siparişleri değiştirtti!

Yeni RAV4’teki tercihler siparişleri değiştirtti!

14.04.2013 - 22:49 | Son Güncellenme:

Toyota’nın kısa bir süre önce Türkiye’de satışa başladığı RAV4, tercihleri değiştirmiş gibi görünüyor. Nitekim Toyota Pazarlama yetkilileri, kullanıcılardan gelen isteklerin, daha önce verilen siparişlerde değişiklik yapmayı gündeme getirdiğini belirtiyor.

Yeni RAV4’teki tercihler siparişleri değiştirtti


Yeni RAV4’te ilk defa sunulan yeni 2.0 lt D-4D (124 HP) dizel motor, 6 ileri manuel şanzımana ve önden çekişe sahip. 2.2 lt D-CAT (150 HP) dizel motorsa 4x4 ve otomatik şanzımanlı. Bununla birlikte aracın bir de 4x4 ve 151 HP’lik 2.0 lt benzinli Multidrive S şanzımanlı alternatifi bulunuyor.
Toyota müşterilerinin, yeni RAV4’ün tasarımına büyük ilgi gösterdiğini, bununla birlikte ağırlıklı olarak 2.0 lt dizel motor ve manuel şanzımanlı seçeneğini tercih ettiğini belirten Toyota’nın Pazarlama Direktörü Selim Okutur, bunun kendilerini de şaşırttığını, bu nedenle siparişlerin büyük bölümünü revize etmek durumunda kaldıklarını söyledi.
Müşterilerin 4x4 yerine 4x2 yani önden çekişli versiyona yöneldiklerine de dikkat çeken Okutur, “Son dönemde yol tutuşa yönelik güvenlik donanımlarındaki artışın, bunda etkili olduğunu düşünüyoruz. 4x4 ısrarı, biraz da yol tutuşun iyileştirilmesi kaygısını taşıyordu” diyor.
Okutur, bu yıl RAV4 hedeflerinin 500 adet olduğunu, Avrupa’da bu araca olan ilgi nedeniyle adetleri yükseltemediklerini kaydetti.