Kariyer Paris Saint-Germain'in başkanı Nasır el-Halifi kimdir?

Paris Saint-Germain'in başkanı Nasır el-Halifi kimdir?

26.02.2018 - 11:18 | Son Güncellenme:

Orijinal ve tam adıyla Nasser bin Ghanim El-Khelaifi, 44 yaşındaki Katarlı iş adamı ve eski profesyonel tenisçidir.

Paris Saint-Germainin başkanı Nasır el-Halifi kimdir

Aralarında Türkiye Süper Ligi'nin de olduğu birçok ligin yayıncı kuruluşu olan beIN Medya Grubu'nun CEO'su, Katar Spor Yatırımları (Qatar Sports Investments)'nın genel müdürü, Paris Saint-Germain kulübünün ve Katar Tenis Federasyonu'nun başkanıdır. Aynı zamanda Asya Tenis Federasyonu'nun Batı kolunun da başkan yardımcısıdır.

Haberin Devamı

Fransa futbolunun en güçlü ismi olarak seçilen Nasır el-Halifi, 2013 yılının sonunda Al Jazeera Sport'dan ayrılarak beIN Sports olarak markalaşan organizasyonun başına geçti.

İsminin duyulmasının asıl sebebi ise Katar Spor Yatırımları (Qatar Sports Investments) bünyesine kattığı ve başkanlığını yaptığı Paris Saint-Germain kulübüdür. Kulübün hem başkanı hem de CEO'su olan Nasır el-Halifi, 2011 yılının Ekim ayında PSG'nin başına geçti.

Paris Saint-Germainin başkanı Nasır el-Halifi kimdir

Nasser El-Khelaifi, aynı zamanda eski bir tenisçi. Sultan Khalfan'dan sonra Katar Davis Cup takımının en başarılı ikinci oyuncusuydu. 1992-2004 yılları arasında aktif tenis oynamıştır.

2008 yılından beri Katar Tenis Federasyonu'nun başkanlığını yürüten iş adamı, 2011 yılında da Asya Tenis Federasyonu'nun Batı Asya kolunda başkan yardımcılığını yapmaktadır.

Haberin Devamı

Katar ülke yönetiminde de yer alan Nasser El-Khelaifi, Katar Emiri Şeyh Tamim tarafından bazı ülkelerde uygulanan 'Portföysüz (belgesiz) Bakan' görevine getirilmiştir.