Siyaset Bakan Güllüce’den CHP - MSP örneği

Bakan Güllüce’den CHP - MSP örneği

15.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, müzakere aşamasına gelen koalisyon görüşmeleri için, “Kızını vermiş verecek biraz ağırdan satıyorlar derler ya” değerlendirmesini yaptı.

Bakan Güllüce’den CHP - MSP örneği


Güllüce, TBMM’deki sohbetinde koalisyon arayışlarından sürpriz çıkabileceğini belirtirken 1974’te CHP ile MSP ortaklığını örnek gösterdi. Güllüce, “1974’te CHP ile MSP birbirine tam zıt 180 derece dünya görüşleri farklı iki partiydi. Oldu. Sürpriz oldu. Bugün yapılanları çok önemsemiyorum adamın iç dünyası nedir bilmiyoruz. Tabii yanılabilirim de... Kızını vermiş verecek biraz ağırdan satıyım derler ya...” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı ile ilgili muhalefet partilerinin kırmızı çizgi koymasını da eleştiren Güllüce, “Ak Parti Tayyip Erdoğansız olmaz bu hoş bir şey değil. Hem hakaret hem ortaklık olmaz. Erdoğan’a hakaret eşimize anamıza söylenmiş sözler kadar ağrımıza gider” diye konuştu. Güllüce, Alparslan Türkeş’e hakaret edilerek nasıl MHP ile İsmet İnönü’ye hakaret ederek CHP ile birlikte olunamazsa Erdoğan’a söz söylenerek de Ak Parti ile olunamayacağını ifade etti. Güllüce, “HDP ile neden olmaz” sorusunu ise, “Ülkenin yüzde 87’si HDP’ye katil der. Bana, ‘abi hiç elin bir HDP’liye değdi mi’ diye soranlar var. MHP’li falan da değil, Ak Partili de değil, bir vatandaş terör olaylarını hatırlatıyor. Onların toplumla hiçbir şeyi örtüşmez” diye konuştu.
Güllüce, CHP’din öne sürdüğü 14 ilke konusunda, “CHP iktidar olmadığı için ekonomiyi bilmiyor” ifadesini kullandı.