Gündem Özge Ulusoy kimdir?

Özge Ulusoy kimdir?

19.12.2018 - 10:43 | Son Güncellenme:

Özge Ulusoy kimdir? Bir dönem Survivor yarışmasına da katılan güzel model Özge Ulusoy podyumların aranılan isimleri arasında yer alıyor. Peki Özge Ulusoy kaç yaşında?

Özge Ulusoy kimdir

Güzel model ve oyuncu Özge Ulusoy, ekranların vazgeçilmez yüzlerinden biri olmuş durumda. Güzellik yarışmaları ile keşfedilen Ulusoy, sadece modellik değil oyunculuk ve sunuculuk konusunda da kendini kanıtlamış isimlerden birisi.

Haberin Devamı

ÖZGE ULUSOY KAÇ YAŞINDA, ASLEN NERELİ, NEREDE OKUDU?

Özge Ulusoy, 28 Ekim 1982 tarihinde Ankara'da doğdu. Ulusoy Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Klasik Bale Bölümü sınavlarını kazanarak ortaokul-lise hayatına orada devam etti. Üniversitenin ilk iki yılını da aynı okulda okuyarak üçüncü sınıfta yatay geçişle Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na geçti. Orada da bir yıl eğitim aldıktan sonra son senesinde sınıf atlayarak Klasik Bale Bölümü'nden mezun oldu. Miss Turkey 2003 ikincisi olduğu ve profesyonel mankenliğe adım attığı yıl eğitim hayatına da yeniden atıldı ve Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Yonetimi Bölümü'nü kazanıp eğitimine ikinci bir üniversite okuyarak devam etmeye başladı. Bu okuldan 2007 yılında mezun oldu.

Haberin Devamı

KATILDIĞI GÜZELLİK YARIŞMALARIYLA ADINI DUYURDU

2001 yılında dünyanın en prestijli model ajanslarından Amerikan Elite Modellik Ajansı'nın düzenlediği bir güzellik organizasyonu olan Elite Model Look'a katıldı ve üçüncülük unvanını kazandı. Bu derecenin ardından Gaye Sökmen Ajans'a kayıt oldu. Aynı zamanda 2003 senesinin Miss Turkey 2003 (Türkiye Güzellik Kraliçesi Yarışması) yarışmasında ikinci seçilen ve bunun ardından Panama'da dünyanın en prestijli güzellik yarışması olan Kâinat Güzellik Yarışması'nda (Miss Universe) Türkiye'yi temsil eden model, Uğurkan Erez ile tanıştı ve profesyonel modellik hayatına Cengiz Abazoğlu defilesi ile adım attı. 2007'de FOX TV'de yayınlanan Senin Uğruna dizisinde Rafet El Roman ile başrolde oynadı. Önce 2006 yılında ilk sezonda daha sonra 2008 yılında üçüncü sezonda, yönetmenliğini Orhan Oğuz'un yaptığı, Kanal D'de yayınlanan polisiye dizisi Arka Sokaklar'da rol almaya başladı ve bir sezon boyunca "Yeliz Öğretmen" karakterini canlandıran Özge Ulusoy, 2010 yılında Ferruh Taşdemir ile bir gün süren olaylı evliliği ile adından söz ettirdi. Survivor Ünlüler-Gönüllüler adlı televizyon programında Ünlüler Grubu'nda 2 Nisan 2011 tarihinden 6 Haziran 2011 tarihine kadar Dominik Cumhuriyeti'nde yarışmış ve yarışmaya beşinci olarak veda etmiştir.

Haberin Devamı

ÖZGE ULUSOY FİLMOGRAFİ

Senin Uğruna(Dizi)
Dilek Ağacı (Dizi)
Arka Sokaklar(Dizi)
Ateşe Yürümek (Dizi)
Kutsal Damacana: Dracoola(sinema filmi)
Türk’ün Uzayla İmtihanı(Dizi)
Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda (sinema filmi)
Kadın İşi: Banka Soygunu
Sen Ağlama
Geceyedir Küsmelerim
Kalpsiz
Yorgunum

Yazarlar