The Others Özgür'e göre kurulan sistemin mantalitesi: 'Türkiye'den para gelsin dağıtalım'

Özgür'e göre kurulan sistemin mantalitesi: 'Türkiye'den para gelsin dağıtalım'

10.01.2017 - 23:23 | Son Güncellenme:

Özgür, "Hükümetin seçim yatırımı hükümeti olduğunu" söyledi. Özgür, "Türkiye'den gelen paralarında doğru kullanılmadığına" dikkat çekti

Özgüre göre kurulan sistemin mantalitesi: Türkiyeden para gelsin dağıtalım

Özgüre göre kurulan sistemin mantalitesi: Türkiyeden para gelsin dağıtalım

Haberin Devamı

KIBRIS POSTASI
Anamuhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili, Eski Maliye Bakanı Birikim Özgür, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kurulan sistemin Türkiye'den para gelsin biz dağıtalım mentalitesi üzerine kurulduğunu" söyledi.
Bir kanalda açıklamalar yapan Özgür, "KKTC hükümetinin, Türkiye hükümeti ile imzalamış olduğu Ekonomik ve Mali İş birliği Protokolüne uymadığını" açıkladı. Özgür, Ekonomik ve Mali İş birliği protokolünde yer alan yapısal dönüşüm ve mali reformların hiçbirinin yerine getirilmediğini ve bundan dolayı Türkiye’nin yaptığı mali yardımları gözden geçirdiğini belirtti. Birikim Özgür, "mali disiplini sağlayamayan hükümetin bütçe açığını kapatmak amacıyla zamlarla elini halkın cebine attığını" ifade etti.

Haberin Devamı

Asgari ücret yükselmeli

Yapılan zamlar nedeniyle enflasyon oranının ciddi şekilde yükseldiğini söyleyen Birikim Özgür, "asgari ücretin yükselmesinin şart olduğunu ve işverenin girdi maliyetlerinin yükselmesiyle birlikte, kayıt dışılıkta artış, fiyat artışları ve işten çıkarmaların gündeme gelebileceğinin" altını çizdi. Özgür, zamların acilen geri çekilmesi gerektiğini vurgulayarak, kamu özel iş birliğinde artış, yatırımcıların teşvik edilmesi ve mali disipline uyulmasıyla birlikte ekonomik dengenin sağlanabileceğini sözlerine ekledi.