Dünya Pakistan'da pazar ayinine intihar saldırısı!

Pakistan'da pazar ayinine intihar saldırısı!

17.12.2017 - 12:03 | Son Güncellenme:

Ketta kentinde bir kiliseye pazar ayini sırasında düzenlenen intihar saldırısında en az 8 kişi yaşamını yitirirken, 45 kişi de yaralandı.

Pakistanda pazar ayinine intihar saldırısı

Pakistan'ın Belucistan eyaletinin başkenti Ketta'da pazar ayini sırasında bir kiliseye düzenlenen intihar saldırısında en az 8 kişi hayatını kaybetti, 45 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Ülkenin güneybatısındaki eyaletin başkenti Ketta'da saldırganlar, bir kilisede düzenlenen pazar ayinine katılan yüzlerce kişiyi hedef aldı.

Eyaletin İçişleri Bakanı Sarfraz Bugti, ayin sırasında kiliseye girmeye çalışan iki saldırgandan birinin girişte üzerindeki bombaları patlattığını, diğerinin de güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü belirtti.

Polis şefi Muazzam Jah, saldırı sırasında kilisede yaklaşık 400 kişinin bulunduğunu söyledi.

Saldırıyı DAEŞ üstlendi. Ancak terör örgütü, saldırıyı kendilerinin gerçekleştirdiğine dair bir kanıt sunmadı.

Türk Dışişleri'nden kınama

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, terör saldırısını kınadı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Pakistan’ın Belucistan eyaletinin başkenti Ketta’da bir kilisede bugün gerçekleştirilen terör saldırısı sonucunda birçok kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralı olduğu büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu terör saldırısını kınıyor, dost ve kardeş Pakistan Hükümeti ile halkına başsağlığı diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı