Gündem Paraları çekerken kameraya yakalandılar

Paraları çekerken kameraya yakalandılar

05.08.2017 - 15:25 | Son Güncellenme:

İstanbul'da esnaf ve mahalle sakinlerinin kimliklerini kopyalayan iki dolandırıcı, bir bankadan dört kez 15'er bin lira kredi çekti. Bankanın güvenlik kamerası tarafından görüntülenen ve hapse atılan dolandırıcılar, onaylanan üç krediyi ise cezaevinde oldukları için kullanamadı.

Paraları çekerken kameraya yakalandılar

İstanbul'da oturdukları mahallenin esnaf ve sakinlerinin üzerine düzledikleri sahte kimliklerle özel bir bankanın değişik şubelerinde hesaplar açarak ardından ihtiyaç kredilerine başvurup dolandırıcılık yapan iki kişi yakalandı. Dolandırırlan bankanın güvenlik kamera görüntülerine yakalanan ve tutuklanıp cezaevine konan iki dolandırıcının aynı yöntemle 4 kez 60 bin lira tutarında kredi çektiği belirlenirken, onaylanan üç kredilerini ise tutuklandıkları için çekemedikleri ortaya çıkarıldı.

AYNI FOTOĞRAFLA 7 AYRI KİMLİK

Haberin Devamı

Özel bir bankanın Eyüp Göktürk şubesine geçtiğimiz ay savcılığa yaptığı şikayetle harekete geçen İstanbul Mali Şube ekipleri yaptıkları çalışmalarda, hesap bilgileri dikkat çeken Ahmet S.ve Cemil P. isimli şahısları takibe aldı. Banka Şubesinin kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, yaptıkalrı incelemelerde her iki şahısında değişik tarihlerde değişik isimlerde bankadan kredi çektiğini belirleyince kendilerini izelemye aldı.



HESAP AÇIP KREDİYE BAŞVURDULAR

Yapılan teknik ve fiziki takiplerde kendi fotoğraflarını kullanıp kimlik çıkartarak kredi başvurusunda bulunduğu belirlenen Ahmet S.ve Cemil P.nin adreslerine ‘ Ağustos günü baskın düzenlendi. Düzenlenen baskında, adreslerinde çok sayıda sahte kimlik ele geçiren polis yaptığı soruştuırmada 2 dolandırıcının bastığı bu kimliklerle aynı bankanın 7 ayrı şubesinde hesap açtığını ve ardından da ihtiyaç kredisine başvurduğunu tespit etti.

İŞBİRLİKÇİNİN TESPİTİ ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Haberin Devamı

Yapılan soruşturmada şikayette bulunan Göktürk Şubesinin arasında bulunduğu 7 ayrı şubeden değişik tarihlerde 15’er bin liradan 4 defa 60 bin lira ihtiyaç kredisi çeken dolandırıcıların 3 kredi başvurularının da onaylandığını ancak yakalandıkları için çekemediklerini belirleyen polisin, dolandırıcıların banka içerisinde ki ayağının ortaya çıkarılması için çalışmaların sürdürdüğü öğrenildi.