Gündem Parsel sorgulamalarını internetten yapın

Parsel sorgulamalarını internetten yapın

01.04.2015 - 13:55 | Son Güncellenme:

Parsel sorgulama işlemini online yapabilmek oldukça kolay hale gelmiştir. Parsel sorgulama işlemi ne işe yarar? Parsel sorgulama ile ilgili kafanıza takılan tüm soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

Parsel sorgulamalarını internetten yapın

Türkiye’de bulunan her bir pafta ve parsel ile ilgili olarak son derece pratik bir online sorgulama işlemi ile ayrıntılı bilgiler edinebileceğinizi biliyor muydunuz? Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün gelişen internet teknolojisini en etkin şekilde kullanımı ile birlikte artık internet üzerinden parsel sorgulama işlemini yaparak, pratik bir şekilde herhangi bir arsaya ilişkin detaylı ve güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

PARSEL SORGULAMA

Dijital dünyanın sunduğu avantajlar ile birlikte artık her devlet kurumu tarafından vatandaşların yeni nesil imkanların sağladığı avantajlardan en doğru ve en hızlı şekilde yararlanabilmelerine yardımcı olacak online bir hizmet bulunuyor. Günümüz modern teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte artık internet teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte devlet kurumlarının her biri online hizmet dönemine başladı. Özellikle de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün sunduğu hizmetler ile birlikte artık internet üzerinden kolay bir şekilde parsel sorgulama işlemleri yapılabiliyor.

Sanal platformda parsel sorgulama işlemlerini ise Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün online hizmetler sayfasında bulunan Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü ekranından yapabilirsiniz. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sayfasında bulunan Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü ekranından parsel sorgulama işlemlerinizi 2 farklı şekilde yapabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü sorgulama ekranlarında kolay bir şekilde parsel sorgulama işlemlerinizi idari sorgu seçeneği ile yapabilmeniz için il, ilçe, mahalle, köy, ada ve parsel bilgilerini eksiksiz olarak girmeniz gerekiyor. Böylelikle sorguladığınız arsa ile ilgili olarak tüm ayrıntılı bilgilere kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Dijital ortamda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün resmi sorgulama ekranı olan Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü ekranı üzerinde coğrafi sorgu seçeneğini kullanarak parsel sorgulama işlemlerini sorguladığınız arsanın coğrafi bilgileri olan enlem ve boylam bilgilerini girerek yapabilirsiniz. Parsel sorgulama, her iki yöntem ile de arsa ve arsanın çevresine ilişkin olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün resmi sistemlerinde bulunan bilgilere ayrıntıları ile birlikte ulaşabilirsiniz.

Yazarlar