Gündem Parsel ve pafta sorgulama işlemleri şifresiz olarak yapılır mı?

Parsel ve pafta sorgulama işlemleri şifresiz olarak yapılır mı?

15.05.2016 - 14:23 | Son Güncellenme:

Parsel pafta sorgulama işlemleri de bir çok işlem gibi elektronik ortama taşınmıştır. Herhangi bir kurumu ziyaret etmeden siz de parsel ve pafta sorgulaması yapabileceksiniz. Parsel ve pafta sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını öğrenmek için yazımızın devamını inceleyiniz.

Parsel ve pafta sorgulama işlemleri şifresiz olarak yapılır mı

Her kesin gün içerisinde yapmaları gereken pek çok sayısız işlem vardır. Bu işlemleri yapabilmek için kendilerine en kolay olanları ve de en yapabilir durumda olanları yaparlar. Çünkü vatandaşlar olarak bizler her gün yoğun olarak çalışmakta çalışarak para kazanma derdindeler. Normal da çok az bir şekilde sosyal yaşamlarına bile vakit ayıramayan vatandaşlar bazen akıllarına yapmak istedikleri hayaller ve de hedefler koyar. Herkesin kendi hayatında gerçekleştirmek istediği bazı hayaller ve de amaçlar vardır. Örneğin her birimiz zamanı geldiğinde kendi işimizi yapmak isteriz. İster hayvanlarla uğraşmak isteriz belki de bir esnaf olmak isteriz. Böyle olunca da bizlerin gerçekleştirmesi gereken tek şey gerçekleştirmeleri gereken bazı belli başlı işlemler vardır. Bu işlemler de bir imar satın almaktır. Kendi evimizi yaptırmak ya da yeni bir parsele yerleşmek isteyen vatandaşlar olabilir.

Haberin Devamı

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Parsel ya da pafta sahipleri devletimiz, vakıf kurumları ve ya bireysel kişiler olabilir. B nedenle herkes her istediği yerin kime ait olduğunu öğrenebilmek için yapmaları gereken tek işlem parsel pafta sorgulamadır. Parsel pafta sorgulama işlemini gerçekleştirerek gözlerine kestirmiş oldukları yerlerin kime ya da kimlere ait olduğunu öğrenebilirler. Üstelik bu parsel pafta sorgulama işlemi için artık vatandaşların Tapu Kadastro Müdürlüğüne gitmelerine gerek yoktur. Çünkü bu Tapu Kadastro Müdürlüklerinde sizlerin de bildiği gibi bir hayli kalabalık oluşur. Bu kalabalık içerisinde parsel pafta sorgulama yapmak için uzunca sıra beklemek zorunda kalabiliriz. Ancak ne yazık ki buna ayıracak da vaktimiz olmadığı için bizler işlemlerimizi en kısa bir süre zarfı içerisinde yapmaya çalışırız. Çünkü vatandaşlar olarak bizlerin bu işlemler için ayıracak çok fazla zamanları yoktur. Bu nedenle daha kısa ve de daha pratik bir şekilde bu işlemi yapabilmek için uğraşırlar. Günümüzde artık gelişen teknolojinin de etkisi ile çok sık bir şekilde kullanılan işlemler internet sistemi üzerinden gerçekleştirmektedir. Vatandaşların aktif bir şekilde kullanmış olduğu bu teknolojik gelişmeler ve de ilerlemeler bizlerin hayatını büyük ölçüde kolaylaştırmış ve de pratik hale getirmeyi başarmıştır. Yediden yetmişe küçükten büyüye herkesin ellerinden düşmeyen ve de hiçbir zaman düşüremediğimiz akıllı cep telefonlar da internetin gelişiminin bir göstergesidir. İnternetin gelişmesi ile beraber kurulan e-Devlet sistemine giriş yaparak parsel pafta sorgulamanızı daha kısa bir sürede yapabilme şansına sahip olursunuz. İnternet gelişimi ile beraber yapılan parsel pafta sorgulama işlemini bu e-Devlet üzerinden gerçekleştirmeniz mümkündür. Parsel pafta sorgulama sayesinde daha kolay bir şekilde bizler merak ettiğimiz arsanın kime ait olduğunu öğrenebilirsiniz. Her zaman parsel pafta sorgulama işleminden kolayca yararlanabilir parsel pafta sorgulama işleminizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Parsel pafta sorgulama sisteminden dilediğiniz zaman dilediğiniz saatte yararlanabilir her yer hakkında parsel pafta sorgulama yapabilir ve de en doğru bilgilere ulaşabilirsiniz.

Yazarlar