Geri Dön

Paşa lokumu tarifi

Saray mutfağından evlerinize lokum gibi bir tatlı: Paşa lokumu tarifi...

Paşa lokumu tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 litre süt
150 gram margarin
1 bardak şeker
1 bardak un
1 yumurta sarısı
1 vanilya

Arasına:
1 paket krem şanti
1 bardak süt

Üzerine:
Hindistan cevizi

Paşa Lokumu Nasıl Yapılır?

Margarini eritip unu alttan kavurun.

Yavaş yavaş sütü ekleyerek karıştırın.

Şekeri ve yumurta sarısını ilave edin.

Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip karıştırın ve altını kapatın.

Krem şantiyi sütle çırparak hazırlayın.

Hindistan cevizini dikdörtgen borcama serin.

Üzerine muhallebiyi boşaltın.

Onun üzerine de krem şantiyi sürün.

Buzdolabında bir gece beklettikten sonra kesip rulo şeklinde sarın.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber