Gündem Pasaport yenileme işlemini internetten yapmak mümkün mü?

Pasaport yenileme işlemini internetten yapmak mümkün mü?

30.11.2016 - 09:13 | Son Güncellenme:

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde pasaport yenileme işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Bu çerçevede günümüzde yine Emniyet Genel müdürlüğü bünyesinde uygulamaya alınan e-pasaport dönemi ile birlikte pasaport yenileme işlemlerinde de önemli değişiklikler meydana geldi. E-pasaport ekranı üzerinden pasaport yenileme işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

Pasaport yenileme işlemini internetten yapmak mümkün mü

Modern toplum yaşantısı içerisinde vatandaşların daha çağdaş ve daha modern ulaşımlar gerçekleştirebilmeleri hususunda havayolu ulaşımı 21.yüzyıl dünyasına damga vuruyor. Türkiye’de de son yıllarda oldukça önemli atılımların gerçekleştirilmekte olunduğu havayolu ulaşımı alanında meydana gelen popülerleşme modern yüzyıl Türkiye’sinde yurtdışı seyahatlerinin de çok daha yoğun şekilde ilgi görmesine neden oluyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl ulaşım teknolojileri ile dünyanın her yerine çok daha konforlu çok daha kaliteli ve çok daha ekonomik şekilde seyahat edebilme şansına sahip olabilen vatandaşların ekonomik yaşam standartları çerçevesinde de bu fırsatlardan yararlanabilir düzeyde olması yurtdışı seyahatlerinin yoğun şekilde ilgi görmesine neden oluyor. Bu durum günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde pasaport başvuru ve pasaport yenileme gibi işlemleri son derece yoğun ve sık bir şekilde gerçekleştirmesine neden oluyor.

Haberin Devamı

Pasaport Yenileme İşlemi İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Özellikle de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşlar Emniyet Genel Müdürlüğü çatısı altında pasaportlarına ilişkin olarak pasaport yenileme ve daha pek çok işlemini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabilmesinden dolayı son dönemlerde oldukça yoğun ve sık bir şekil gerçekleştiriliyor. Modern yüzyıl teknolojilerini 21.yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşlara sunmakta olduğu tüm kamu hizmetleri ve kamu uygulamaları alanında son dönemlerde oldukça etkin ve aktif bir şekilde kullanmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşların pasaport işlemlerine yönelik olarak da çok önemli hizmet çözümleri sunuluyor. Özellikle de günümüzün hızla gelişen 21.yüzyıl teknolojileri çerçevesinde vatandaşların yaşamlarının her alanında internet ortamına son derece pratik ve kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor olması nedeni ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından pasaport yenileme işlemleri konusunda çok önemli internet hizmetleri sunuyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern yüzyıl mobil akıllı cihaz teknolojileri ile birlikte yaşamının her alanında internet ortamına erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabilen vatandaşlar internet üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online hizmetleri aracılığı ile pasaport yenileme ve daha pek çok pasaport işlemini çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Özellikle de modern yüzyıl teknolojilerini son derece etkin ve aktif bir şekilde her alanda kullanmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından elektronik platform üzerinde e-pasaport modeli çerçevesinde de dijital hizmet portalı uygulamaları sunuluyor. Vatandaşlarda günümüzde pek çok sebep dolayısı ile gereklilik arz eden pasaport yenileme işlemini internet üzerinden son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu yüzden de son dönemlerde oldukça yoğun şekilde ilgi görüyor.

Vatandaşlara dünyanın her yerinde çok daha kaliteli şartlarda pasaport kullanım imkanı sunacak yeni pasaport modeli olan e-pasaport modeline geçiş uygulamaları çerçevesinde pasaport kullanan vatandaşlar tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yönelik olarak oldukça yoğun bir pasaport yenileme başvurusu gerçekleştiriliyor. E-pasaport modeli ile birlikte vatandaşlar artık pasaportlarının kullanım süresi sona ermesi, pasaportunda yer kalmaması, pasaportunun kaybolması veya yıpranması gibi durumlarda pasaport yenileme işlemi yerine doğrudan yeni e-pasaport başvurusu gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.