Geri Dön

Patatesli poğaça tarifi

Çay saatlerinin vazgeçilmezi lezzetli patatesli poğaça tarifi. İşte patatesli poğaça yapmanın en pratik yolu...

Patatesli poğaça tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

123 gram margarin
1 kaşık yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
2 kaşık sirke
1 çay kaşığı tuz
Bir tutam şeker
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu

İç harcı için;
2 büyük patates
Bir kase kavrulmuş kıyma
Karabiber, tuz, kırmızı biber
Bir tutam maydanoz

Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Patatesli Poğaça Nasıl Yapılır?

Yumuşamış margarini kaba alın.

Tüm malzemeleri katıp yoğurun.

Küçük yuvarlak parçalar olarak açın.

İçine hazırladığınız harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın.

Üzerine yumurta sarısı sürün.

Susam serpin.

200 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber