Pazar Aç kapıyı Veysel efendi Güdük Necmi gidiyor

Aç kapıyı Veysel efendi Güdük Necmi gidiyor

02.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz cuma günü hayata veda eden Halit Akçatepe’yi Güdük Necmi’den Süt Kardeş Ramazan’a unutulmaz beş karakteriyle anıyoruz

Aç kapıyı Veysel efendi  Güdük Necmi gidiyor

Aslında 1972 yılında “Tatlı Dillim” filmindeki Çoban rolüyle şöhreti yakalasa da Halit Akçatepe’nin gönüllerde taht kurması “Hababam Sınıfı”ndaki Güdük Necmi karakteriyle oldu. Uzun yıllar Türk sinemasında canlandırdığı birbirinden farklı karakterlerle çoğunlukla yüzümüzü güldüren oyuncu geçtiğimiz cuma günü tıpkı “Canım Kardeşim” filmindeki gibi sevenlerini yasa boğarak, filmlerde birlikte en çok rol aldığı arkadaşları Tarık Akan ve Kemal Sunal’ın yanına gitti.

Akçatepe yaşamının neredeyse tamamını film çekerek, tiyatro sahnesinde ve TV dizilerinde rol alarak geçirdi. Oyuncunun akıllara çivi gibi kazınan birçok karakteri bulunuyor. Aralarında ayrım yapmak mümkün olmasa da Halit Akçatepe’yi en çok bilinen beş karakteriyle anıyoruz...

Haberin Devamı

Aç kapıyı Veysel efendi  Güdük Necmi gidiyor

Halit (“Canım Kardeşim”-1973)

Türk sinemasının en hüzünlü yapımlarından “Canım Kardeşim” filminde Tarık Akan’ın can dostu Halit karakteriyle yüreğimize işlemişti Halit Akçatepe. İçimize dokunan film müziklerinin yanında Akçatepe, oyunculuğuyla en dirençli seyirciyi bile ağlatmayı başarmıştı.

Aç kapıyı Veysel efendi  Güdük Necmi gidiyor

Mıstık (“Mavi Boncuk”-1974)

Halit Akçatepe’nin oynadığı en saf karakterlerden biriydi Mıstık. “Mavi Boncuk” filminde Yeşilçam’ın dev kadrosu; Zeki Alasya, Metin Akpınar, Kemal Sunal, Münir Özkul ve Halit Akçatepe birlik olup dönemin en meşhur sanatçılarından Emel Sayın’ı halıya sararak kaçırırlar. Karşı evdeki meraklı komşu Adile Naşit’i idare etme görevi her zaman saf ve kekeme olan Mıstık’a düşer. Halit Akçatepe’nin kaç tane kekeme karakteri canlandırdığını bilemesek de kendisi kekeme rolü yapmayı Sedat Demir’den öğrendiğini bir röportajında anlatmıştı.

Haberin Devamı

Aç kapıyı Veysel efendi  Güdük Necmi gidiyor

Ramazan (“Süt Kardeşler” - 1976)

Halit Akçatepe’nin belki de yanında görmeye en çok alışkın olduğumuz isimlerden biriydi Kemal Sunal. Birlikte çok sayıda filmde rol aldılar. İşte onlardan biri olan “Süt Kardeşler”de Kemal Sunal saf Şaban’ı, Halit Akçatepe onun arkadaşı ama ondan daha saf Ramazan’ı canlandırıyordu. Akçatepe’nin gulyabani yakalama sahnesindeki performansı herkesi gülmekten kırıp geçirmişti.

Aç kapıyı Veysel efendi  Güdük Necmi gidiyor

Noel Baba (“Leyla ile Mecnun” - 2011)

İleri yaşlarında dizilerde oyunculuğa devam eden Halit Akçatepe, 2011 yılında “Leyla ile Mecnun” dizisinde rol almıştı. Dizinin yılbaşı özel bölümüne aksakallı dedenin eski dostu Noel Baba olarak katılan Akçatepe TV’deki son işlerinden birinde yine yüksek komedi yeteneğiyle izleyenlerin yüzünü güldürmeyi başardı.

Aç kapıyı Veysel efendi  Güdük Necmi gidiyor

Güdük Necmi (“Hababam Sınıfı”-1975)

“Arsız bir öğrencinin sınıfta yaptığı muziplikler seyirciyi kaç defa güldürebilir?” diye sorarsanız “Hababam Sınıfı” filmiyle cevabımız sonsuz olurdu. Eşek şakaları vardı Güdük Necmi’nin fakat Şaban’a yaptıklarına “inek şakası” derdi. Kim bilir kaç jenerasyonun ilham kaynağı oldu o şakalar. Kim bilir kaç sınıf Fener’in maçına gitmek için okul bekçilerini Güdük Necmi planlarıyla atlattı... Güdük Necmi Halit Akçatepe’nin en bilinen ve en sevilen karakteri oldu. Öyleyse aç kapıyı Veysel efendi, Güdük Necmi gidiyor.