Pazar “Ailem bile Demet’le beni sevgili sanıyor”

“Ailem bile Demet’le beni sevgili sanıyor”

24.05.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Türkmax’ta yayımlanan “1 Kadın 1 Erkek” dizisinin Demet Evgar’la başrollerini paylaşan Emre Karayel: “Ailem Demet’le birlikte olduğumu düşünüyor. Olmadığımıza bir türlü inandıramıyorum. ‘O kadar iyi rol yapıyorsunuz ki mutlaka ilişki yaşıyor olmalısınız’ diyorlar. Oysa Demet’in bir erkek arkadaşı var”

“Ailem bile Demet’le beni sevgili sanıyor”

Bir kadın Zeynep, bir erkek Ozan. Dört yıldır nişanlılar ve aynı evde yaşıyorlar. Yatakta, banyoda, arabada, alışverişte, spor salonunda bir çiftin başına ne geliyorsa aynısı onların da başına geliyor. Zeynep’in canı sevişmek isterken Ozan maç izlemeyi tercih ediyor. Zeynep Ozan’la evliliği garanti altına almak için hamile kalmaya çalışıyor. Ozan, Zeynep’ten orgazm taklidi yapmasını “rica ediyor”. Kısa skeçlerden oluşan “1 Kadın 1 Erkek” daha önce Türk yapımlarında şahit olmadığımız kadar cesur ama bir o kadar da sahici ve komik repliklere sahip bir sit-com.
Orijinal adı “Un Gars Une Fille” olan ve 20’ye yakın ülkede prime time’da yayımlanan dizi Türkiye’de şifreli yayın yapan Türkmax’ta, 24.00 kuşağında gösteriliyor. İşte bu yüzden birbirinden komik skeçleriyle tiryakilik yaratan dizinin namının yürümesi biraz vakit aldı. Özellikle Facebook sayesinde son dönemde skeçlerin videoları paylaşılır oldu. Diziye olan ilgi artınca ideefixe.com’da üzerinde dizideki karakterlerin diyaloglarını taşıyan tişörtler satılmaya başlandı. Sırada eylülde çıkacak DVD var. DVD’de dizinin tüm bölümleri ve kamera arkası görüntüleri yer alacak.
“1 Kadın 1 Erkek” sezonu bu ay sonunda kapatıyor. Yeni bölümler için eylülü bekleyeceğiz. Ancak dizinin başrollerini paylaşan Demet Evgar ve Emre Karayel yazın da çalışacak, yakında stok çekime başlayacaklar.  


“1 Kadın 1 Erkek”i izleyenler şahane bir ikili olduğunuz konusunda hemfikir. Sanki ikinizden biri gitse, yerine başka birisi gelse aynı tadı vermeyecek. “Elektriğinizin tutmasının” sırrı nedir? Dizi öncesinde tanışıyor muydunuz? 
Emre Karayel: Demet ile daha önce hiç birlikte oynamamıştık, tanışmıyorduk da. Ama bizim birlikte çok uyumlu olacağımıza o kadar inanmışlar ki anlaşmalar imzalandığında biz hâlâ Demet ile deneme çekimi yapmamıştık. İlk kez ilk bölümü çektiğimiz gün bir araya geldik. Bu tip rollerde eşleşme, ikili olabilmek çok önemli. Bizim Demet’le elektriğimiz hemen tuttu.
Demet Evgar: Bana iki-üç yıl önce bu dizi için teklif geldiğinde “Bu galiba beklediğim işti” dedim. Ama iş yattı. Pek çok yapımcı projeye talip olmuş ama bir türlü cast işinin içinden çıkamamışlar.
Yönetmenimiz Müge Turalı başrol için Emre’yi seçti, yapım şirketi Altıoklar’dan Mehmet Altıoklar projeye beni getirdi.
“1 Kadın 1 Erkek” böyle doğdu.

Bu sit-com pek çok ülkede yayımlanıyor. İzleme fırsatı bulmuş muydunuz?
Emre K.: Ben Fransız versiyonunu izlemiştim. “Bu proje Türkiye’ye gelirse erkeği ben oynamalıyım” demiştim içimden.
Demet E.: Ben adama hasta olmuştum! Emre o kadar çok benziyor ki ona.

“Fransız çift âşık olmuş, Kanadalı format yaratıcıları boşanmış”

O dizide oynayan ikili çekimler sırasında birbirine âşık olmuş. Sonra da evlenmişler. Türkiye versiyonundan bir çift çıkma ihtimali nedir?
Emre K.: İkisi de evliymiş önceden galiba veya başka sevgilileri varmış.
Demet E.: Ben size asıl dedikoduyu veriyorum: Dizinin formatının yaratıcısı Kanadalı bir çiftmiş. Dizi hayata geçirildikten bir süre sonra ayrılmışlar. Bizden çift çıkar mı sorusuna cevabım ise Allah korusun!
Emre K.: Ailem Demet’le beni sevgili sanıyor. Olmadığımıza bir türlü inandıramıyorum. “O kadar iyi rol yapıyorsunuz ki mutlaka ilişki yaşıyor olmalısınız” diyorlar. Oysa Demet’in bir erkek arkadaşı var. Ben de tanıyorum.
Demet E.: Senin de bir sürü kız arkadaşın oldu tanıdığım.
Emre K.: Ömrün yeterse inşallah hepsini tanıyacaksın. Ailem Demet’in fanı. Dizinin kamera arkası görüntülerini aileme izlettim. Kimse bana bakmıyor, herkes Demet’e konsantre. Ben küçük çocuk gibi “Ben de şunu yaptım” diyorum ama nafile.

“Ailem bile Demet’le beni sevgili sanıyor”


Format sahipleri Türk versiyonunu nasıl bulmuş haberiniz var mı?
Demet E.: Yönetmenimize “Bizim Türkçe bilmemize gerek yok, diziyi izlediğimizde çok eğlendik” demişler. Diğer ülkelerdeki versiyonda dizi erkeğin üzerine kurulu daha çok. Ama bizim dizide kadın karakter daha yırtık çıktı. Yönetmenimizin kadın olmasından kaynaklanıyor bu. Çünkü bu zamana kadar hep erkekler yönetmiş diziyi.
Emre K.: Dizinin başarısında yönetmen kadar senaryonun uyarlamasını yapan Murat Dişli ve Itır Arda’nın da çok emeği var. 

“Bu seyirci daha önce ‘Tutti Frutti’ de seyretti, Yasemin Evcim’in dans şovunu da”

Dizinin Türkiye’de yayımlandığı hesaba katılarak cinsellik dozu azaltıldı mı diğer versiyonlara göre?
Emre K.: İşi baltalayacak şekilde bir makaslama yapılmıyor. Mesela Fransız çift çıplak sevişmiş olabilir. Ama bizim derdimiz “Bunlar nasıl sevişiyor”u vermek değil, o anki diyaloglarını göstermek. Bizim anlatmak istediğimiz şeyin ne kadarına ihtiyacı varsa biz o kadarını kullanıyoruz. Daha erotik veya sivri olmak istemiyoruz.
Bu seyirci daha önce “Tutti Frutti” de seyretti, Yasemin Evcim’in dans şovunu da. Biz porno film çekmiyoruz. Çiftler tuvalette, yatakta, psikologda, arabada, markette ne yaşıyorsa, hangi diyaloglara giriyorsa onları yansıtmaya çalışıyoruz. İşe erotik olarak bakanlara diziyi daha saygın bir yere getirelim derim (gülüyor). Hem biliyor musunuz, evlilik danışmanları kendilerine gelen çiftlere bizim dizimizi izlemelerini tavsiye ediyormuş. 

“Ailem bile Demet’le beni sevgili sanıyor”
 “1 Kadın 1 Erkek” bir gün ulusal bir kanalda prime time’da yayınlanabilir mi?

Demet E.: Çok isteriz ama kesilmeden, kırpılmadan yapılmalı bu iş. Yoksa tadı kaçar. Biz cinsellik anlamında normalde prime time’da yayımlanan dizilerden çok daha az gösteriyoruz birçok şeyi. Bir gün herhangi bir dizide bir öpüşme sahnesi çıktı karşıma. Ayrıldıklarında bütün suratları tükürük içinde kalmıştı. Bizim hiç öyle bir sahnemiz olmadı. Öpüşecek karakterlerin bir hafta reklamı yapılıyor. Bence o dizilerin izlenmesi çocuklar açısından daha tehlikeli.

Çekmekte zorlandığınız, “Ben şimdi bunu nasıl yapacağım?” dediğiniz sahneler oluyor mu? Mesela Emre bey sizin meme kanserine karşı kontrol yapan Demet hanımın memesini mıncıkladığınız bir skeç vardı. Ona benzer sahneler gülmeden tamamlanabiliyor mu?
Emre K.: Pardon biz bu röportajı hangi yayına yapıyoruz? Playboy’a mı?
Demet E.: Nerede utanıyoruz, nerede kopuyoruz, hepsi eylülde çıkacak DVD’imizin kamera arkası bölümünde yayımlanacak. Kimi sahnelerde gülmekten oynayamıyoruz. Bazen beş dakikalık bir sahne yarım saatte tamamlanıyor. Mola verip tekrar çekime başlıyoruz. 

“İlişkilerimden çıkardığım ders şu: Hiçbir erkek 13 yaşından büyük değil”
Skeçleri çekerken “Hah işte ben de bir kadında veya bir erkekte şu duruma acayip illet olurum” dediğiniz oluyor mu?
Emre K.: Ben de Ozan gibi kız arkadaşımla alışverişe çıkmayı sevmiyorum. Seviyorum diyen erkek de yalan söylüyordur.
Demet E.: Niye? Benim babam annemle alışverişe çıkmaktan zevk alıyor.
Emre K.: Senin annenle baban yaşayan Leyla ile Mecnun. Babanı anlıyorum; alışverişe şuursuzca gidiyor, hâlâ âşık annene çünkü. Hipnotize olmuş gibi...
Demet E.: Erkeklerin davranışlarına sinir olmak durumu düzeltmiyor. Erkekler değiştirmiyor huylarını sularını. Benim ilişkilerimden çıkardığım ders şu: Hiçbir erkek 13 yaşından büyük değil. 

“Ailem bile Demet’le beni sevgili sanıyor”



www.ideefixe.com’da satılan “1 Kadın 1 Erkek” tişörtlerinin üzerinde diziye ait replikler var. Kadın ve erkek tişörtleri aynı fiyata satılıyor: 15 TL.