Pazar Baharın çiçekli yüzü

Baharın çiçekli yüzü

31.03.2024 - 01:00 | Son Güncellenme:

Baharla gelen canlanma doğaya bir saygı duruşudur âdeta. Bu canlanmayı taçlandırmak amacıyla düzenlenen, çiçekleri merkeze alan festivaller, sergiler şehrin dört bir yanında kapılarını açıyor.

Baharın çiçekli yüzü

Sabancı Üniversitesi, Japonya’daki Sakura Festivali’ni Türkiye’ye taşıyor. Türk-Japon ilişkilerinin 100’üncü yılına ithaf edilen festival, 2 Nisan Salı günü, Türkiye’nin en büyük Sakura ağacı popülasyonuna sahip SÜ yerleşkesinde düzenlenecek. Sakura çiçekleriyle bezeli festivalde Geleceğe Söz Ver burs programı kapsamında SÜ’de eğitim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi gençlere destek sağlanacak. Festivalde Japonya’dan gelen ünlü grup Kufuki ve Heart Sutra konserlerinin yanı sıra origami, ikebana, chado, sushi ve koku atölyeleri ile kendo gösterisi ve geleneksel çay seremonisi törenleri gerçekleştirilecek. Hayao Miyazaki’nin 10 yıl aradan sonra sinemaya dönüş yaptığı “The Boy and The Heron” filminin gösterimi de festival programında. Cem Adrian’ın sahne alacağı gala etkinliğinin, Biletix üzerinden gerçekleşecek bilet satışından elde edilecek gelirin tamamı Geleceğe Söz Ver burs programına aktarılacak.

Haberin Devamı

Lale Vakfı’ndan 3 sergi

İstanbul Lale Vakfı ise baharı 3 sergiyle karşılıyor. 1-15 Nisan’da açık olacak “Tulipomania” sergisinin küratörlüğünü Ali Bakova yapıyor. Sergide; 55 tasarımcı ve sanatçı tarafından üretilen 200 eser yer alıyor. Seramik sanatçısı İsmail Yiğit’in 250’den fazla eserinin yer alacağı “Lalenin Çini ile Dansı” sergisi ise 5 Nisan-15 Haziran tarihleri arasında görülebilir. Yiğit sergi için sembolü lale ve sakura çiçeklerinin yer aldığı bir koleksiyon da hazırladı. Atölyeler kurarak baskı resmi öğrenen ve üreten sanatçılara kucak açan Süleyman Saim Tekcan’ın “Imoga’nın Ölümsüzleri” sergisi ise 16 Nisan-6 Mayıs’ta görülebilir.