Pazar Bodrumun iki gülü

Bodrumun iki gülü

13.04.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz günlerde bir Bodrum kaçamağı yaptım. Yemek yediğim lokantalardan ikisini size tanıtmak istiyorum: Biri Maki Otelinin lokantası, diğeri Küba...

Bodrumun iki gülü

Pazar günü öğle saatlerinde Selda ve Aclan Acarın daveti ile Makinin iskelesi üzerinde güneş altında yemek yedik.Her zaman işinin başında olan İrfan Kuriş denizin kenarına bir masa kurdurdu. Bembeyaz kolalı keten örtüler, bembeyaz kolalı keten peçeteler ile masa donatıldı. Güzel bardaklarla buz gibi beyaz Sarafin içildi. Sonra mutfakta İsmail Ceylan usta ile yardımcısı Nil Karataşın hazırladığı yemekleri Erkan Çınar ile arkadaşları Osman Peker, Süha Azat Günay, Şefik Dikyar masamıza getirdi. Hem lokantanın konumu, hem masanın donatımı, hem mutfak, hem servis pek güzeldi... Tel: (0252) 377 61 05 İki hafta önce Bodrumda güneş pırıl pırıl, gök masmavi, deniz çarşaf gibiydi. Böyle havalarda Türkbükü Koyunda öğle yemeği yemenin tadına doyulmaz. Ama geliniz görünüz ki, Türkbükü sahilindeki lokantaların yarısı İstanbula taşınmış, yarısı yeni mevsim için hazırlık yapıyor... Türkbükü sahilindeki otellerden Mavi, Divan ve Maça Kızı kış aylarında kapalı. Kış ayını açık geçiren İrfan Kurişin Maki Otelinin lokantasında ise öğle ve akşam servisi devam ediyor. Soğuk havalarda kapalı salonda şömine başındaki servis, güzel havalarda deniz üzerindeki iskeleye taşınıyor. Kübada hayat devam ediyor Bu nedenle Kübanın yemek masaları bahçeye taşınmamış. Yemekten sonraki saatlerde bahçe gene tıklım tıklım doluyor.Kübanın ismi, bu lokantayı yıllar önce açan ve belli bir mutfak ve hizmet kalitesi ile müesseseleştiren Bülent Şenola arkadaşlarının taktıkları isimden geliyor. Bülent Şenol, Bodrumun eski bir ailesine mensup. Şanslı müşteriler annesinin evde hazırladığı bazı özel Bodrum turşularını, yemeklerini ve tatlılarını yeme imkanına sahip olabiliyorlar. Geçen hafta sonu biz şanslı müşterilerdendik. Bülent Şenolun annesinin evde eliyle hazırladığı lahana sarma turşusu, zeytinyağlı yaprak dolmasını, acı ot salatasını tattık. Bülent Şenol ise kağıtta ahtapot pişirtmişti. Bütün ahtapot, domates ve baharat ile kendi suyunda pişirilince pek lezzetli olmuştu. Aşçısı Ahmet Özgür ve servis personeli Uğur Payalan, Hüseyin Çam, Şefik Kaya, İrfan Özer, Yücel Akten Kübayı "müessese haline getiren" kadro... İnsan kadrosu iyi değil ise lokanta dediğiniz dört duvar, dört masa ve bir ocaktan başka bir şey olamıyor. Akşamın geç saatlerinde her yaş grubundan çok sayıda insanı Kübanın bahçesine toplayan müziği DJ Mustafa Aydoğdu yapıyor. Gecenin geç saatlerinde DJin başarısı onca insanı bahçeye topluyor, bahçede tutuyor... Tel: (0252) 313 44 50 Küba, Bodrumda kış-yaz yaşayan bir lokanta. Kış aylarında eski Bodrum taş evinin içine taşınan masalar, havalar ısınınca bahçeye diziliyor. Gecenin geç saatlerinde ise masalar kaldırılıyor, bahçeyi dolduran insanlar müzik dinleyerek Bodrumun gecesini yaşıyor. Gündüzleri güneş nedeniyle açık havada oturulabiliyor ise de geceleri henüz serin.