Pazar Bursa’da lezzet festivali

Bursa’da lezzet festivali

02.10.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:

Tarih boyunca farklı kültürlerin harmanlandığı Bursa’nın ‘İpeksi Lezzetler’i gastronomi festivalinde karşımıza çıktı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği festivalde gastronomi alanında ünlü isimlerle sahne şovları, söyleşiler ve yarışmalar başroldeydi.

Bursa’da lezzet festivali

KAAN YARMAN- Son dönemlerin en trend konusu gastroturizm. Bugün nereye seyahat edersek edelim ilk araştırılan şey, nerede ne yiyelim, oluyor. Hatta yemek konusu, başlı başına bir seyahat sebebi. Buradan yola çıkarak, Bursa mutfağını daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla 23-25 Eylül tarihlerinde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Gastronomi Festivali düzenlendi. Festival kapsamında Ömür Akkor, Arda Türkmen, Danilo Zanna, Hazer Amani, Şükran Kaymak, Esat Özata gibi gastronomi alanında ünlü isimler sahne şovları ve söyleşiler gerçekleştirdi. Festivalde en çok ilgi görenlerse stant açan restoranlardı. Bursa’nın birçok restoranı belli başlı yemeklerini hazırlayarak ziyaretçilere sundu. Bunun yanında en uzun börek yeme yarışması, en çok tahinli pide yeme yarışması gibi etkinlikler de festivale renk kattı. Festivali değerlendiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bursa kebabı, İnegöl köfte, Kemalpaşa tatlısı, pideli köfte, kuzu tandır, cevizli lokum, tahinli pide, cennet künkü, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerin başında gelir. Tüm bu lezzetleri ilkini düzenlendiğimiz festivalle daha geniş kitlelere tanıtmış olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Festival nasıl geçti?

Festivale Bursa halkının çok ciddi bir ilgisi vardı. Özellikle ilk gün tüm yemek stantlarının önü sürekli doluydu. Kaliteli kaloriyi bir arada bulmak herkesi mutlu etmiş görünüyordu. Kadın girişimcilere ve üreticilere özel bir alan ayrılması herkesin takdirini topladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın sahnede Arda Türkmen’le yemek yapması çok sempatik bir hareketti. Bursa Büyükşehir Belediyesi festivale çok çalışmış. Gerçekten büyük emek vermişler. Etkinlik alanında hiçbir aksaklığa şahit olmadım. Merinos Park çok doğru bir seçim olmuş. Yeşilliğiyle, ulaşım olanaklarının fazlalığıyla ve çok geniş bir alana sahip olmasıyla tam bir festival alanıydı. İlk kez gerçekleştirilen bir etkinliğe göre gayet başarılıydı.

Haberin Devamı

Festival denildiği zaman ilk planda dans, müzik ve sahne şovu üçlüsü geliyor akıllara. Muhtemelen tek sahne olması ve programın yoğunluğu sebebiyle bu konular geri planda kalmıştı. Gelecek sefere festival alanı 3-4 farklı sahneye ayrılırsa çok daha verimli olabilir. Katılımcılar kendi ilgi alanlarına göre kendi programlarını yaratabilir.

Alan o kadar geniş ki restoran stantları çok daha ferah şekilde konumlandırılabilir. Daha önce söylediğim gibi bu festivalin bir ilk olması çok değerli. Bir adım atılmış olması çok mutlu edici. Gelecek yıl Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu festivali daha da geliştireceğinden eminim.

Bursa’da lezzet festivali

Başkan Aktaş Bursa’nın mutfak kültürünü ortaya çıkarıp, turizme kazandırmak için de bir yılı aşkın süredir Gastronomi Festivali’ne hazırlandıklarını söyledi.

Bursa’ya gidenlere mekân önerileri

*Uludağ Kebap (Cemal-Cemil): Bursa kebabı.

*Abidin: Tandır.

*Mehmet Tanju Geye: Dondurmalı kazandibi.

*Acı Dayı: Cantık.

*Rumeli Kardeşler ve Fasulyeli: Süt helvası.

*Tarihi Taş Fırın, Abdal Fırın veya İnanç Fırın: Tahinli pide.

*Ulus Pastanesi veya Kardelen:   Kestane şekeri

Bursa’da lezzet festivali

Bursa’da lezzet festivali

Bursa’da lezzet festivali

Bursa’da lezzet festivali

Bursa’da lezzet festivali

Bursa’da lezzet festivali