Pazar Çocuk evliliklerine karşı birleştiler

Çocuk evliliklerine karşı birleştiler

26.03.2023 - 03:00 | Son Güncellenme:

Dünyanın en güçlü kadınları arasında gösterilen üç kadın; insan hakları savunucusu avukat Amal Clooney, Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in eski eşi, iş insanı ve hayırsever Melinda French Gates ve ABD eski Başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama, çocuk yaşta evlilikleri sonlandırmak üzere güçlerini birleştirdi.

Çocuk evliliklerine karşı birleştiler

Üçlü, bu işbirliğine dair Time dergisinde kaleme aldıkları yazıda, “Çocuk yaşta evlilik, kızların hak ettiği daha iyi ve daha eşit bir dünya için bir engeldir. Bu nedenle kuruluşlarımız, bu uygulamayı kesin olarak sona erdirmek için güçlerini birleştiriyor” açıklamasında bulundu. Üç isim vakıfları Clooney Foundation for Justice, Bill & Melinda Gates Foundation ve Obama Foundation’s Girls Opportunity Alliance aracılığıyla, çocuk yaşta evliliklere son vermek üzere çalışan Girls Not Brides: The Global Partnership to End Child Marriage, Girls First Fund ve VOW for Girls ile ortak çalışacak.

Haberin Devamı

Time dergisinde yayımlanan ortak imzalı yazıda Clooney, Gates ve Obama üçlüsü, kız çocuklarının evliliklerini önlemek üzere izleyecekleri üç temel yolu ise şöyle açıklıyor: “İlk olarak, haklarını savunmak için yasal işlem başlatma konusunda kadınlara ve kız çocuklarına destek sağlıyoruz. Ardından, topluluklarını dönüştüren taban örgütlerini destekliyoruz. Son olarak, kız çocuklarını ve aileleri çocuk evliliklerini önlemenin en güçlü aracı olan eğitimle donatmak için çalışıyoruz.”