Pazar Depremzedeler için online terapi adresleri

Depremzedeler için online terapi adresleri

21.05.2023 - 02:00 | Son Güncellenme:

Depremin travmatik etkileriyle baş etmek üzere depremzedelere yönelik çevrimiçi ve ücretsiz psikolojik destek hizmeti sağlayan birçok adres var.

Depremzedeler için online terapi adresleri

CEYDA ULUKAYA- 6 Şubat’ta gerçekleşen ve 50 bini aşkın insanın hayatını kaybettiği depremlerin üzerinden üç buçuk ay geçti. Çadırkentlerde yaşam tüm güçlüğüyle devam ederken yaşadıkları şehirden göç eden depremzedeler de hayata sıfırdan başlamanın zorluklarını yaşıyor. Hem afet bölgesinde hem diğer şehirlerdeki depremzedeler, başta akut stres bozukluğu olmak üzere depremin neden olduğu travmanın etkilerini yaşamaya devam ediyor. Bunun için sahada sivil toplum kuruluşları tarafından sağlanan psikososyal destek hizmetlerinin yanı sıra çevrimiçi olarak düzenli ve ücretsiz terapi desteği sunan birçok platform bulunuyor. Onlardan birkaçı şöyle:

Haberin Devamı

Türkiye Psikiyatri Derneği: Türkiye Psikiyatri Derneği, deprem dayanışma başlıklı websitesi üzerinden depremzedelere çevrimiçi olarak ücretsiz psikolojik destek sağlıyor. https://depremdayanisma.psikiyatri.org.tr/ adresi üzerinden uzmanların müsait oldukları zaman aralıklarını görmek ve doğrudan randevu oluşturmak mümkün. Bunun için sitedeki formu doldurup kayıt olmak yeterli.

Türk Psikologlar Derneği: Türk Psikologlar Derneği, Eczacıbaşı Evital ve İhtiyaç Haritası iş birliğinde depremzedelere ücretsiz çevrimiçi psikolojik destek sunuyor. “İyilikle Buluşalım” projesi kapsamında Türk Psikologlar Derneği üyesi psikologlar, uzaktan sağlık hizmeti sunan Evital platformu üzerinden İhtiyaç Haritası aracılığıyla depremden etkilenenlere online destek sağlıyor. Beş yüzü aşkın psikologun gönüllü olarak yer aldığı proje kapsamında destek almak için https://www.ihtiyacharitasi.org/iyiliklebulusalim-basvuru-formu/ adresi üzerinden form doldurmak ve kayıt olduktan sonra talepte bulunmak yeterli. 

Haberin Devamı

Hiwell: Bünyesinde farklı ekollerden 500’ü aşkın uzman bulunduran online terapi platformu Hiwell, depremzedeler ve yakınlarına yönelik psikolojik destek sağlamak üzere kurduğu gönüllü ekip aracılığıyla ücretsiz olarak online terapi hizmeti sağlıyor. Bunun için platformun internet sitesi üzerinden ulaşılan https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSed4WX5tDJqspojb03IZwg66TaK8Sh6-gZScC8yjKrpoWiVng/viewform adresindeki formu doldurmak ve talepte bulunmak yeterli.

Terappin: Online terapi platformu Terappin, depremden etkilenenlere yönelik ücretsiz online psikolojik destek sağlanıyor. Bunun için platformun websitesi veya uygulaması üzerinden uzmanlık kategorileri arasında yer alan “Deprem”i seçmek ve kayıt olduktan sonra randevu oluşturmak yeterli. Detaylı bilgi https://terappin.com/online-psikologlar/kategori/deprem adresinde.

Terapizone: Online terapi platformu Terapizone, aynı adlı uygulaması aracılığıyla depremzedeler için ücretsiz psikolojik destek sağlıyor. Türk Psikologlar Derneği üyesi uzmanlar tarafından verilen online terapi hizmeti için uygulamadaki “Deprem” sekmesi üzerinden kayıt oluşturmak yeterli.

Haberin Devamı

Yan Yanayız: Pandemi koşulları odaklı olarak Z Zurich Foundation tarafından hayata geçirilen Yan Yanayız Platformu, sağlık çalışanları ve öğretmenlere travma alanında uzman Türk Psikologlar Derneği üyesi psikologlar tarafından ücretsiz online psikolojik destek sağlıyor. Detaylı bilgi https://yanyanayiz.com.tr/ adresinde.

Terapimo: Uzman klinik psikologlar tarafından kurulan Terapimo, depremzedelere online ve ücretsiz olarak terapi desteği sağlayan merkezlerden biri. Randevu ve kayıt için https://www.terapimo.com/ adresi üzerinden iletişime geçilebilir.

Yazarlar