Pazar Engellere karşı tekno güzellik

Engellere karşı tekno güzellik

14.01.2024 - 02:00 | Son Güncellenme:

Dünya çapında yaklaşık 50 milyon kişi sınırlı motor becerileriyle yaşıyor. Makyaj yapmak gibi bazı günlük hareketleri zorlaştırıyor.

Engellere karşı tekno güzellik

L’Oréal Grup’taki bilim insanlarının geliştirdiği HAPTA, sınırlı el ve kol hareket kabiliyetine sahip kullanıcılar için elde taşınabilir, ultra hassas bir akıllı makyaj aplikatörü olarak kullanılıyor. Sağlık teknolojileri şirketi Verily tarafından geliştirilen teknoloji, sınırlı el ve kol hareket kabiliyetine sahip bireylere bağımsız bir deneyim yaşama imkanı tanıyor. HAPTA; kullanıcıya gelişmiş bir hareket aralığı, artan kullanım kolaylığı ve özelleştirilebilir aksesuar kombinasyonu sunuyor. 360 derece dönüş ve 180 derece esneme imkanına sahip, kolay ergonomik kullanım sağlayan manyetik bir ek ile donatılan cihaz, tek tıkla kullanıcının amaçlanan konumu sezgisel olarak ayarlamasına, kullanım sırasında konumda kalmasına ve ileride kullanmak üzere özelleştirilmiş ayarlara kilitlenmesine izin veriyor.

Haberin Devamı

BlindLook işbirliği

Görme engellilere farklı ürünleri kullanabilme imkanı tanıyan BlindLook’un marka ağına katılan Kérastase, EyeBrand sertifikasına sahip oldu. Böylelikle kullanıcılar; markanın ürün ve hizmetlerini erişilebilir bir şekilde, kimseye bağlı olmadan deneyimleyebilecek. İş birliği kapsamında iş ortağı olan kuaförlere, görme engelli bireylere yaklaşım ve kaliteli hizmet sunma eğitimi de veriliyor.