Pazar ENKA’da Silinen Sınırlar, Buluşan Dünyalar

ENKA’da Silinen Sınırlar, Buluşan Dünyalar

10.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sınırların silindiği, dünyaların ve kültürlerin buluştuğu bir yolculuk olan “24. ENKA Kültür ve Sanat Buluşmaları” 20 Haziran - 3 Temmuz tarihleri arasında sizleri bekliyor

ENKA’da Silinen Sınırlar, Buluşan Dünyalar

Bu yıl da bir çok ünlü isme ev sahipliği yapacak olan ENKA Açık Hava Tiyatrosu’nda; Oyun Atölyesi’nden, MFÖ’ye, Fazıl Say’dan, Dostlar Tiyatrosu’na kadar bir çok isim yer alıyor.
ENKA Kültür ve Sanat Buluşmaları ilk olarak 20 Haziran’da Oyun Atölyesi’nin sahneye koyduğu Shakespeare’in “Antonius ile Kleopatra” oyunu ile başlıyor, Fazıl Say konseri ile son buluyor. Biletler biletix’den temin edilebilir.

Haberin Devamı

- MFÖ
29 Haziran Cuma 21.15
Biletler: 75 TL / 50 TL / 40 TL
Türkiye’nin en köklü grubu MFÖ’nün eskimeyen parçalarını seslendireceği konserde müzikseverleri, ENKA’da unutulmaz bir gece bekliyor.
- Serkan Çağrı “Crazy Brassy Balkans”
04 Temmuz Çarşamba 21.15 /
Biletler: 40 TL / 30 TL
7 yaşından bu yana ödüle doymayan, adına özel klarnet üretilen Serkan Çağrı, “Crazy Brassy Balkans” albümünden eserleriyle sahnede olacak.
- Mircan “Ustalarla Alemlere Yolculuk”
06 Temmuz Cuma 21.15 / Biletler: 40 TL / 30 TL
Folklorik müziğin çağdaş yorumcusu Mircan, pek çok kültürden ve dilden eserlerin bir araya geleceği bu özel gecede ENKA sahnesinde İngiliz Matthew Barley gibi dünyanın en önemli viyolonsel sanatçısını ülkemizin önemli virtüözleriyle buluşturacak.
- Folklor Kurumu İstanbul “Bizim Deniz, Kuzey Deniz”
09 Temmuz Pazartesi 21.15 / Bilet:30 TL
Folklor Kurumu İstanbul, Karadeniz yöresine ait dansları sahneleyeceği
“Bizim Deniz Kuzey Deniz” etkinliğinde performansları ile nefes kesecek.
- Fazıl Say
13 Temmuz Cuma 21.15
Biletler: 100 TL / 75 TL / 50 TL
Ünlü piyanist Fazıl Say, konserin ilk bölümünde, Beethoven ve Chopin’in klasik eserleri, ikinci bölümünde ise Metin Altıok,
Aziz Nesin ve Behçet Aysan’ın şiirlerinden oluşan bestelerle dinleyicileriyle buluşacak. Say’ın konseriyle 24. ENKA kültür sanat buluşmaları, Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu’nda son buluyor.

Haberin Devamı

Sidikli Kasabası
22 Haziran Cuma 21.15 / Bilet: 15 TL
İstanbul Devlet tiyatrosu tarafından düzenlenen, 16. Afife Tiyaro Ödülleri’nde Nebi Bilge’ye “Yılın En Başarılı Genç Kuşak Sanatçısı” ödülünü kazandıran Sidikli Kasabası Müzikali dansları ve müzikleri ile Brodway rüzgarı estirecek.
- Bölge Hastanesi
25 Haziran Pazartesi 21.15 / Bilet: 20 TL
Tiyatro Adam, yeni oyunu “Bölge Hastanesi”nde, kim olduğunu hatırlamaya çalışan bir hastanın, diğer hastalar tarafından biçilen yeni kimliğiyle mücadelesini, eğlenceli ve bir o kadar da trajik bir dille sahneye taşıyor.
- Kazaen / Beyoğlu’nda Çarpışmalar
27 Haziran Çarşamba 21.15 / Bilet: 20 TL
Tiyatro Pera tarafından sahnelenen, Beyoğlu’nun bir araya getirdiği insanların hikayelerini, yaşamlarına dokunuşlarını, yeni başlangıçlara evrilmelerini sahneye taşıyor.
- Batı Rıhtımı
02 Temmuz Pazartesi 21.15 / Bilet: 20 TL
Bilkent Tiyatro’nun genç oyuncuları tarafından sahnelenen “Batı Rıhtımı”, modern sistemin köşeye sıkıştığı insanların trajedilerini, sistemin vahşi dünyası içinde yer almak için çırpınışları anlatıyor.
- Azizlikler / Nereye Gidiyoruz?
11 Temmuz Çarşamba 21.15 / Bilet: 20 TL
Dostlar Tiyatrosu’nun sahnelediği,
büyük gülmece ustası Aziz Nesin’in güncelliğini ve etkisini koruyan metinleri
ile Genco Erkal’ın etkileyici performansı birleşiyor ve sahneye içinde yaşadığımız toplumun çelişkileri ve çıkmazlarını keskin
bir dille sergileyen, güldürürken düşündüren çarpıcı bir oyun çıkıyor.