Pazar “Eşim ve çocuklarım benim mucizelerim”

“Eşim ve çocuklarım benim mucizelerim”

18.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İki çocuk babası Mustafa Sandal “Baba olduktan sonra adam olduğunu hissediyorsun. Eşim ve çocuklarım benim mucizelerim, her şeyden önce onlar gelir” diyor

“Eşim ve çocuklarım  benim mucizelerim”

Ailesine düşkünlüğüyle bilinen Mustafa Sandal’la Babalar Günü vesilesiyle konuştuk. Oğulları Yaman (8) ve Yavuz’la (5) hayatının değiştiğini söyleyen müzisyen, çocuklarıyla ilişkisini ve Emina Sandal’la evliliğini anlattı.

Haberin Devamı

-Oğullarınızla ilişkinizi nasıl anlatırsınız?

Hem baba-oğul hem de arkadaşız. Onların gelişimiyle ilgili her noktada olmak istedim ve bire bir kendim ilgileniyorum. Anneleriyle iyiye, güzele kavuşmaları için elimizden geleni yapıyoruz. İnanılmaz, tarifsiz bir duygu. Allah isteyen herkese nasip etsin.

-Birlikte neler yapmaktan keyif alıyorsunuz?

Spor yapıyoruz. Yaman, çok küçük yaşta alıştı. Benimle, bazen de annesiyle birlikte spor salonuna gidip saatlerce vakit harcıyor. Yavuz’un da ondan aşağı kalır tarafı yok tabii ki! Kış sporlarını da öğreniyorlar. Kayak yapıyoruz. Şimdi de yüzme seanslarımız başladı oğullarımla.

-Çocuklarınıza yeterince vakit ayırabildiğinizi düşünüyor musunuz? Ünlü olmanın bu anlamda hiç zorluğunu yaşadınız mı?

Haberin Devamı

Ben sahnede, stüdyoda, kamera karşısında Mustafa Sandal’ım. Ama evde Eminam’ın eşi, Yaman’ım ve Yavuz’umun babası Mustafa’yım. Zorluk asla yaşanmadı. Elimden geldiğince vakit harcıyorum. Annesinin konseri, işi olduğunda ben; benim konserim, işim olduğunda da Emina çocuklarımızın yanında oluyor. Boş vakitlerimde hep ailemleyim, kaliteli zaman geçiriyorum onlarla… Gözlerimin önünde en iyi ve en doğru şekilde gelişmelerini gözlemlemek, bunu yaşamak muhteşem bir duygu.

-Baba olmak hayatınızda neleri değiştirdi?

Benim için milat diyebilirim. Baba olduktan sonra adam olduğunu hissediyorsun. Yüce Yaradan’ın kadınlara verdiği mucizedir o çocuğun doğması. Biz o mucizeye, canımızdan, kanımızdan olan o güzel varlığa sahip olduktan sonra hayatımız daha güzel bir hale geldi. Eşim ve çocuklarım benim mucizelerim, hayatta her şeyden önce onlar geliyor. Kendimden bile…

“Bize her gün Babalar Günü”

-Siz nasıl bir çocuktunuz?

Aileme bağlı, uslu bir çocuktum. Küçük yaşta yurt dışında okumaya başladığım için hayatı erken öğrendim, insanları erken tanıdım. İsviçre’deki yatılı okul zamanlarında farklı milletlerden arkadaşlarımla aynı odayı paylaştık. Hayatıma pozitif anlamda çok değer kattı o günler… Çalışmayı, ideallerimi gerçekleştirmek için mücadele etmeyi seviyordum. Ne mutlu ki, müzik aşkımı insanlara sunabilme fırsatını yakalayabildim o yıllarda…

Haberin Devamı

-Babanızla ilişkiniz nasıl?

Babamı çok severim, büyük saygı duyarım. Ama ne yalan söyleyeyim, bir erkek baba olduktan sonra kendi babasını daha iyi anlıyor. Şimdilerde onu daha iyi anlıyor ve daha çok saygı duyuyorum.

-Oğullarınıza bu hayatta öğütlediğiniz en önemli üç şey ne?

Doğruluk, dürüstlük ve ahlak.

-Sizin gibi müzisyen olmalarını ister misiniz?

Müziğe karşı ilgileri var ama herhangi bir yönlendirme yapmıyoruz. Mutlu, huzurlu ve yetenekli oldukları işi yapsınlar, yeter. Bize sadece destek olmak düşer.

-Babalar Günü sizin için ne ifade ediyor? Çocuklarınızın yaptığı, unutamadığınız bir sürpriz var mı?

Bize her gün anneler günü ve babalar günü vallahi (gülüyor)… Birbirimize sürekli sürprizler yapıyoruz. Hayatta ortak amaç mutlu olmaksa, biz birbirimizi mutlu etmeye çalışıyoruz. Bunu başarıyoruz da… Kendi el emekleriyle yaptıkları küçük sürprizlere bayılmıştım mesela. Ama ne olduğunu söylemem, bende kalsın.

Haberin Devamı

“Emina ile gereksiz kıskançlıklar olmaz”

-Evde nasıl bir görev dağılımı var? Eşinizle birbirinize yardımcı oluyor musunuz?

Öyle belli bir görev dağılımımız ve bir iş çizelgemiz yok. Biz somut olmayan öyle bir sistem kurduk ki, herkes kendi üzerine düşeni yapıyor zaten. Emina arada mutfağa girer, efsane yemekler yapar, bizi mutlu eder. Ben onlara sürprizler yaparım. Çocuklarımızla oyunlar oynarız. Senem’ciğim laf aramızda, ben daha çok o yemekleri tadan ve oyunları oynayan taraftayım (gülüyor).

-Her konuda birbirinizi destekler misiniz?

Kesinlikle. Birbirimize doğruyu da, yanlışı da rahatça söyleyebiliyoruz. Aynı işi yapıyor olmamız büyük avantaj. Bir şarkı yaptığımda ilk Emina’ya dinletir, fikrini alırım. O da aynı şekilde. Aile içindeki manevi destek çok önemli.

-Kıskanır mısınız birbirinizi?

İkimiz de birbirimize çok güvendiğimiz için bu konuda bir sıkıntı yaşamadık, yaşamayız da. Birbirimizden sürekli haberdarız. Aramızda müthiş bir saygı ve sevgi bağı var. Emina gibi güzel bir kadın elbette kıskanılır ama dediğim gibi bu tatlı bir duygu. Öyle saçma, gereksiz kıskançlıklar olmaz aramızda.

Haberin Devamı

“Bir sürprizim var”

- Hayranlarınız yeni şarkınızı heyecanla bekliyor. Yeni çalışmanıza dair biraz tüyo verir misiniz?

Bu konudaki beklentilerin farkındayım. Sosyal medyadaki yoğun talepleri de görüyorum. Evet, bir sürprizim var. Hazır olduğunda tekrar konuşur, paylaşırız değerli okurlarınızla.

“Birbirimize gölge değil şemsiye oluruz”

- Emina Sandal “Mustafa’nın gölgesinde kalmak istedim. Hırslarım yok” açıklamasının yaptı. Bu sizin tercihiniz mi? Eşinizin bu kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?


Emina, tanıştığımızda da ülkesinde büyük bir yıldızdı. Balkanlar’ın en önemli pop starlarından biri. Konserleri oluyor, reklam çekimleri... İkimiz de birbirimizi böyle sevdik. Ben onun bana bir bakışına, bir gülüşüne aşık oldum. “İşte evleneceğim kadın” dedim. O benim çocuklarımın annesi. Bizim birbirimizi üzmemiz, kırmamız, incitmemiz ya da hayatımıza olumsuz müdahale etme gibi bir durum söz konusu olamaz. O ne demişse kendi kararıdır. Elbette orada demek istediği şey, iş konusundaki yoğunluğunun Türkiye’de değil, Sırbistan’da olduğudur. Ben de her işinde, her kararında karımın arkasındayım. Çünkü, o da benim her kararımda arkamdadır. Biz birbirimize gölge değil, fırtınalı yağmurlarda şemsiye oluruz.